Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Nyinflyttad elev

Välkommen till Borås, du kan läsa mer om våra grundskolor på respektive skolas webbsida samt via Borås Stads jämförelsetjänst.

Grundskolor i Borås Stad

Borås Stads jämförelsetjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansök om skolplats

Vi gör vårt bästa för att alla elever ska placeras på önskad skola även vid inflyttning under läsåret. Det finns skolor som många söker sig till och som därför inte har några lediga platser. Då placeras eleven på närmsta kommunala skola som har plats.

För att en nyinflyttad elev ska få en skolplacering behöver elevens vårdnadshavare fylla i blanketten Ansökan till grundskola vid byte av skola, inflyttning och nyanländ elev. Observera att alla vårdnadshavare måste skriva under före blanketten skickas till:

Grundskoleförvaltningen
Placeringsenheten
501 80 Borås

Hur bedöms ansökan?

Kommunala skolor tar emot alla elever, så länge det finns plats och givet att det inte tränger bort någon elev i närområdet som vill börja på skolan. Borås Stad avgör hur många elever som kan gå på varje enskild skola.

Det är därför inte säkert att ditt barn blir placerat på den skola som du önskar. Skolplaceringar inom Borås Stad görs enligt den relativa närhetsprincipen.

Läs mer om vilka regler som styr placeringen hos Skolverket.

Skolverkets infomation om skolplacering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Nyinflyttad elev

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol