Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

För dig med lässvårigheter

Inläsningstjänst

Via Inläsningstjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du lyssna på dina läromedel samtidigt som du följer med i boken. Inläsningstjänst har också lite lättläst skönlitteratur. Alla skolelever i Borås Stad kan använda sig av Inläsningstjänst, man loggar in med e-postadress man fått av skolan. Fråga bibliotekarien eller mentor efter lösenord. Inläsningstjänst finns också som app. Här finns en manualPDF.

Legimus

Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en app där elever och vuxna med lässvårigheter har möjlighet att lyssna på böcker. Det finns mest skönlitteratur i Legimus, inte så mycket faktaböcker och läromedel.
Inloggning till Legimus får du av bibliotekarien efter att du först talat med skolans specialpedagog eller din klasslärare/mentor. Elever måste ha med sig en ifylld blankett hemifrån för att kunna få en sådan inloggning. Blanketten finns att få i skolbiblioteket eller på skolans expedition. Den går också att skriva ut från legimus.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Bibliotekarien hjälper eleven att komma igång och tar också gärna emot vårdnadshavare som vill veta mer om hur det går till.

Instruktionsfilmer för Legimus

Filmerna finns också med instruktioner som vill använda Legimus i en androidenhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad: 2018-05-21 08.37

Uppdaterad av:

Dela sidan: För dig med lässvårigheter

g q n C

p

Kontakt