Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Låneregler och påminnelser

Biblioteket på Dalsjöskolan är till för skolans elever och personal. Biblioteket samarbetar med de andra biblioteken i Borås stad genom till exempel reservationer. Läs mer om samarbetet på Knallebibliotekets sida.

Knallebiblioteket Länk till annan webbplats.

Låneregler

Som elev har du ett särskilt lånekort som gäller lån av läromedel och övrig litteratur på skolbiblioteket, för användning i skolarbetet. Lånekorten avregistreras när du slutar på Dalsjöskolan.

När inte bibliotekarien är på plats lånar och återlämnar du din bok i utlåningsapparaten som finns i biblioteket.

Lånetiden för böcker är 4 veckor. Du får en påminnelse två dagar i förväg på sms (förutsatt att du lämnat rätt mobilnummer till bibliotekarien) när det är dags att lämna tillbaka boken. Behöver du låna boken längre måste du komma till biblioteket för att låna om den.

Du kan låna om en bok högst 3 gånger, om den är inte reserverad till någon annan. Böckerna kan du lämna tillbaka på vilket som helst av kommunens bibliotek. Läromedel lånas för hela läsåret.

Påminnelser

Vill du ha en påminnelse ett par dagar innan en bok ska lämnas tillbaka, så lämna ditt mobilnummer till bibliotekarien!

Om du inte lämnar tillbaka eller lånar om boken i tid får du först två påminnelser via din mentor. Sedan kommer det ett kravbrev hem. Om boken ändå inte lämnas in skickas en räkning.

När räkning skickats ut får du inte låna några nya böcker innan de gamla är återlämnade eller betalda.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Låneregler och påminnelser

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol