Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Om skolan

Daltorpskolan består av två skolenheter på två olika platser i Borås. Daltorpskolan F-6 ligger naturskönt i helt nya lokaler på Gässlösavägen 52 i Boråslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I årskurserna F-6 går cirka 210 elever och här jobbar 25 personer. Till F-6 hör även fritidshemmen Junibacken och Sunnanängen, där eleverna vistas utanför skoltiden från förskoleklass och upp till årskurs 6. 

Daltorpskolan 7-9 är en modern skola med arbetsmiljövänliga lokaler som ligger centralt i Borås. I årskurs 7-9 går cirka 510 elever och här jobbar cirka 50 lärare.

Samarbete mellan hem och skola

Skolan värnar om det goda samarbetet med hemmet och därför finns ett skolråd med representanter för elever, föräldrar, lärare och skolledning. Skolans mål är att bedriva undervisning av god kvalitet och att eleverna ska nå kunskapsmålen för att kunna studera vidare.

Förskoleklass

Förskoleklassens lärare heter Anneth Håkansson och Yulia Boström. Under dagen har eleverna både arbetstid i klassrummet, tid för utevistelse och lunch. Därför är det viktigt att barnen har kläder efter väder!

Senast ändrad: 2019-11-07 18.28

Uppdaterad av:

Dela sidan: Om skolan

g q n C

p

Kontakt