Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Särlaskolans bibliotek

Särlaskolans bibliotek är öppet 12 timmar i veckan och är under dessa tider bemannat med en utbildad skolbibliotekarie. Biblioteket tillhandahåller både fack- och skönlitteratur för elever och personal på skolan. Då ett bra modersmål är en förutsättning för att även utveckla bra andra och tredje språk så finns det också möjligheter att låna böcker på sitt modersmål. Biblioteket försöker bistå med detta så långt det är möjligt.

Biblioteket jobbar läsfrämjande både i biblioteket och ute i klassrummen för att stärka elevernas läsförmåga. Ett annat område som också jobbas med är informationssökning, källkritik och källtillit. Detta för att stärka elevernas förmågor att värderar och analysera information. Med dagens ständiga informationsflöde har denna förmågan blivit allt viktigare att behärska.

Särlaskolans bibliotek har också ett Instagramkonto.

Där läggs det upp nyheter, boktips och annat roligt som händer på biblioteken runt om i Borås. För att få boktips så glöm inte att följa #ungalaserboras då får du boktips från alla skol- och ungdomsbibliotekarier i Borås.

Sök bland våra böcker

Du kan söka bland Särlskolans biblioteksböcker.

Starta din sökning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälp oss meddela dig snabbare!

Vill du få meddelanden och påminnelser från biblioteket via e-post eller sms?
Kontakta oss så hjälper vi dig.

Följ oss på Instagram

Då får du info om nya böcker och nya nummer av de tidskrifter vi prenumererar på! Sök bara på "Särlaskolans bibliotek" på Instagram, så hittar du oss!

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Särlaskolans bibliotek

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol