Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Borås Stads logotyp, till startsidan

Lärplattformen Ping Pong

Pingpong är en lärplattform som används av alla skolor i Borås stad. På Sjömarkenskolan har vi använt pingpong internt i några år, men först för ett år sedan började vi använda lärplattformen för att informera och kommunicera med föräldrar. Information som läggs ut på pingpong kan exempelvis vara veckobrev, utvecklingssamtalstider, klassbloggar, påminnelser och sådant som har med hemuppgifter att göra. Som vårdnadshavare till barn på Sjömarkenskolan är det alltså bra att ha tillgång till Pingpong, men kontrollera först med din klasslärare vilken informationskanal han eller hon har valt!

Logga in i Ping Ponglänk till annan webbplats

Hur får jag ett konto i Ping Pong om jag är vårdnadshavare?

För att få tillgång till skolornas Lärplattform Pingpong som vårdnadshavare, så krävs att du har ett konto i skolornas administrativa system Dexter. Ett Dexterkonto får du genom att gå till Dexters startsida.länk till annan webbplats

På Dexters startsida väljer du länken Ansök om konto. Följ instruktionerna och fyll i de begärda uppgifterna. Efter 3-4 dagar får du sedan inloggningsuppgifter med post till din folkbokföringsadress.

När du fått ditt Dexterkonto loggar du in och lägger in din e-postadress, detta görs under menyrubriken Egna uppgifter.

Ett dygn senare kan du logga in i Ping Pong

På startsidan klickar du på länken Glömt lösenordet? och följer instruktionerna. Några minuter senare får du inloggningsuppgifterna till Lärplattformen Ping Pong till den e-postadress du angivet i Dexter tidigare.

Hur får jag Ping Pong som elev?

Elev/student: Din klassföreståndare/mentor/lärare hjälper dig med att få tillgång till Lärplattformen Ping Pong.

Jag har glömt mitt lösenord till Lärplattformen PingPong.

Gå till Lärplattformens inloggningssidalänk till annan webbplats, klicka på länken ”Glömt lösenordet?” och följ instruktionerna.

Var kan jag vända mig om jag har frågor om Lärplattformen?

  • Elev/studerande: Kontakta din klassföreståndare/mentor/lärare.

  • Vårdnadshavare: Om du har frågor om Lärplattformen kan du ta kontakt med ditt barns pedagog/lärare. Du är förstås också alltid välkommen att vända dig till förskolans förskolechef eller skolans rektor med dina frågor kring Lärplattformen.

App för Lärplattformen Ping Pong

Lärplattformen har en app som heter Ping Pong Mobile. I appen finns ett antal specialanpassade funktioner, men du kommer även åt Lärplattformens vanliga gränssnitt. I appens funktion Notisflöde får du upp ett flöde med händelser som berör dig. Om du väljer att aktivera notiser för appen i din mobila enhet visas push-notiser när ny information läggs ut i Lärplattformen.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-09-14 15.42

Uppdaterad av:

Dela sidan: Lärplattformen Ping Pong

g q n C