Meny

Meny

Rubinen

På Rubinens fritids går eleverna från åk 1. Vi har cirka 40 inskrivna elever och pedagogerna Josefine och Sofia jobbar här. Pedagogerna jobbar för en trygg verksamhet med hjälp av kamratskap, konflikthantering och mycket glädje.

Vi har sedan höstterminen 2016 jobbat med Grej Of The Week, som är mikrolektioner på 10 minuter. Vi pratar om allt från kända personer till platser eller händelser och allt där emellan. Med hjälp av ledtrådar till varje veckas ämne kan eleven välja att informationssöka och fördjupa sig på förhand. Vi har märkt att barnen utvecklar många olika färdigheter och kunskaper genom detta, allt ifrån att koppla ihop olika ämnen till att själva söka efter vidare information och ge förslag på ämnen.

En dag i veckan går vi till idrottshallen och har fritidsgympa, detta för att få mer fysisk aktivitet samt avslappning i vår verksamhet men också för att jobba kontinuerligt med lekar och samarbetsövningar av olika slag.

Andra aktiviteter vi jobbar med i verksamhet är fritidsmöten, där barnen leder och bestämmer dagordning. Vi har också lekandelotteri där barnen blir lottade till en grupp där de gemensamt får en leklåda, spel, pussel eller uppgift att jobba med tillsammans under en tid. 

Lgr 11, och där i fritidsverksamhetens eget kapitel, är grunden för vår verksamhet och med hjälp av Allmänna Råd och kommentarer för fritidshem jobbar vi för att hela tiden utveckla verksamheten och olika förmågor hos eleverna.

Senast ändrad: 2017-11-22 11.50

Uppdaterad av:

Dela sidan: Rubinen

g q n C

p

Kontakt