Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Tips om Chromebooken krånglar

När batteriet är helt urladdat kan det ta extra lång tid att ladda upp det och få datorn att kicka igång. Ladda gärna datorn en hel dag eller upp till ett dygn om den är helt urladdad.

Digitala verktyg till elever

Verktygen leasas från Foxway Education av Borås Stad. När eleven slutar på Viskaforsskolan ska det digitala verktyget lämnas tillbaka. Verktyget och laddaren ska inte ha några skador vid återlämnandet. Om det finns skador som inte anmälts i förväg till skolans IT-administratör och som inte täcks av Borås Stads försäkring, kan det utgå en reparationskostnad.

Observera att det digitala verktyget alltid ska förvaras i avsett fodral/väska. Böcker, pennor och papper ska INTE förvaras i väskan då trycket kan skada skärmen. Borås Stads försäkring täcker endast skador som uppstått trots att verktyget förvarats på korrekt sätt. Viktigt också att inte datorerna utsätts för någon form av skadegörelse (att måla på datorn, sätta klistermärken på den eller liknande).

Datorerna ska laddas hemma och laddningskabeln förvaras i hemmet. Detta eliminerar risken att laddningskablar tappas bort i skolan (kostnad för ny kabel: 300 kronor) eller att det blir slitage på kablarna som eventuellt inte omfattas av föräkringen.

Trasiga kablar

Foxway Education godkänner vissa typer av skador som garantiärenden, dvs. då eleven kan få en ny kabel gratis om den gamla inte längre fungerar. Då är det viktigt att eleven lämnar den till IT-ansvariga, samt beskriver vad som hänt.

När det digitala verktyget återlämnas till skolan när eleven slutar ska fungerande laddare av originalmodell återlämnas samtidigt. Om någon del saknas eller är skadad utgår en kostnad på ovanstående summa.

Om olyckan är framme

Söker eleven upp någon av oss IT-ansvariga och då kommer vi vilja ha svar på följande frågor:

  • Beskriv i detalj vad som hände och vilken skada som uppstått.
  • Hur Chromebooken har skadats, exemplevis hur gick det till när glaset sprack?
  • Beskriv hur skadan kunde ske trots att Chromebooken låg i sitt fodral.

Desto mer detaljerad beskrivning vi får, desto lättare är det att felanmäla skadan och processen att få tillbaka verktyget går oftast fortare.


Ansvariga för Viskaforsskolans IT är:

Fernando Prada Rotaru, mailadress fernando.prada-rotaru@edu.boras.se

Daniel Fredriksson, mailadress daniel.d.fredriksson@edu.boras.se

Emma Skoglund, mailadress emma.skoglund@edu.boras.se

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: IT

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol