Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Gymnasievalet

Inför gymnasievalet

I Borås stad finns det ett stort urval av gymnasieskolor (kommunala och fristående) med nationella program. Du kan även söka gymnasieskolor utanför Borås Stad, vid tankar om detta boka en tid med SYV.

Att välja gymnasieprogram är inte så lätt för alla. Inte så konstigt, det finns ju en del att välja på. Samhällsvetenskapsprogrammet? Naturvetenskap? Djur? Teknik? Hantverksprogrammet?

Har du en dröm om vad du vill arbeta med i framtiden? Har du ett intresse som du verkligen brinner för? Eller vill du hålla så många dörrar öppna som möjligt, så att du kan bestämma dig lite senare?

I fliken "Att tänka på" kan både elever och vårdnadshavare få tips som viktiga aspekter inför gymnasievalet, men även information om man av medicinska själ behöver fundera på sitt kommande yrkesval.

I fliken "Gymnasieprogram" finns tips och länkar som är viktiga för ditt kommande val.

På gymnasiet skiljer sig matematikkurserna åt beroende på vilket program och gymnasieform man väljer. För information läs under filken "Matematik på gymnasiet"

Titta gärna på Skolverkets film Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om att välja gymnasieprogram.Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Gymnasievalet

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol