Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Praktikplatsen.se

Om du önskar ta del av de praoplatser Borås Stad har att erbjuda kommer du att använda dig av den digitala plattformen - praktikplatsen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kommer att få söka 5 olika praoplatser och rangordna dem mellan 1-5.

I de fall en plats har flera sökanden kommer den slumpvis tilldelas någon av de sökande. Det är därför viktigt att du utnyttjar alla dina fem val och väljer platser som intresserar dig och där du kan tänka dig göra din prao.

Studie och yrkesvägledaren kommer att komma ut i klassen och informera om hur du kan se och söka dina platser i platsbanken, samt dela ut dina personliga inloggningsuppgifter och konton ca 6 veckor innan praoveckan.

Om man ångrar sig och ändå vill ordna en egen praoplats efter man har sett alternativen i platsbanken, MÅSTE skolans studie- och yrkesvägledare kontaktas. Läs mer under fliken "Egen ordnad praoplats" Länk till annan webbplats.

Hur fungerar praktiplatsen.se?

Inloggning

För att logga in på praktikplatsen.se använder du ditt personnummer och ett lösenord som du får från skolans studie och yrkesvägledare. Du loggar in här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sök praoplats

När du loggat in kan du se vilka arbetsplatser som erbjuder prao. Varje arbetsplats har skrivit en platsannons där de beskriver sig själva och vilka arbetsuppgifter en praoelev kan få göra. I platsannonsen står även vilka arbetstider som gäller, hur det fungerar med lunch, om praoeleven behöver arbetsklädsel, var arbetsplatsen ligger och om det är något särskilt du ska tänka på om du gör din prao på just den här arbetsplatsen. När du hittat praoplatser som verkar intressanta söker du dem via platsannonserna. Du kan söka flera platser samtidigt.

Besked om praoplats

Några veckor efter att du har sökt plats kommer du att få besked om var du ska göra din prao. Då får du också kontaktuppgifter till en handledare som kommer att ta hand om dig och vara ansvarig för din praotid.

Förbered dig

Det finns många sätt att förbereda sig på inför praotiden. Vi på skolan kommer bland annat att jobba med prao på olika sätt veckorna innan det är dags. Du kan också förbereda dig genom att läsa på om arbetsplatsen.

Ta gärna kontakt med din handledare i god tid för att presentera dig och stämma av läget. Det kan vara bra att informera handledaren om du t.ex. fått en uppgift från skolan som ska utföras på praoplatsen.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Praktikplatsen.se

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol