Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Elevhälsans Webbportal

Information om blanketter som elevhälsan skickar till dig som vårdnadshavare

Via vårt journalsystem kan du som vårdnadshavare ta emot och svara på blanketter som skickas till dig från skolans elevhälsa. Det sker digitalt genom det som kallas för Elevhälsans webbportal i Prorenata.

Vilken information kan skickas till dig som vårdnadshavare?

Du kan få blanketter digitalt från skolsköterskan då elevhälsan på ditt barns skola behöver ditt godkännande. Det kan till exempel vara:

  • När elevhälsan behöver hämta in hälsouppgifter eller journaler, eller dela med sig av information om ditt barn
  • När elevhälsan behöver ditt samtycke till exempelvis vaccination

Hur går det till?

  • När en ny blankett har skickats från elevhälsan får du ett e-postmeddelande från Borås stad. I rubriken står att du har en digital blankett från ditt barns skola som du behöver fylla i.
  • Logga in i Elevhälsans webbportal i Prorenata Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. här eller genom inloggningslänken som finns i e-postmeddelandet. Du loggar in med hjälp av e-legitimation (BankID eller Freja eID+).
  • Fyll i blanketten och klicka på Skicka.
  • Ibland behöver båda vårdnadshavarna svara. I de fallen hanteras inte blanketten förrän båda vårdnadshavarna signerat med e-legitimation. När den ena vårdnadshavaren signerat får den andra vårdnadshavaren ett meddelande om att svar behöver bekräftas.
    Detta gäller inte för dig som har enskild vårdnad.

Rätt kontaktuppgifter till dig

För att du ska få utskicken från ditt barns skola behöver vi ha rätt kontaktuppgifter till dig. Du ändrar dina kontaktuppgifter i Borås stads självservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du inte har möjlighet att svara med hjälp av e-legitimation

Om du inte har möjlighet att svara på blanketten med hjälp av e-legitimation ska du i första hand ta kontakt med skolsköterskan på ditt barns skola.

Skyddade personuppgifter

Om Skatteverket har beslutat att ge dig och/eller ditt barn skyddade personuppgifter hanteras inte dina ärenden digitalt. Då får du istället blanketter i pappersform från skolsköterskan på ditt barns skola.

Har du frågor eller behöver hjälp?

Om du har några frågor kring innehållet i blanketten eller inte håller med om de svar som den andre vårdnadshavaren redan lämnat, ska du i första hand ta kontakt med skolsköterskan på ditt barns skola.

 

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Elevhälsans Webbportal

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender