Meny

Meny

Sommarlovskort för ungdomar

Regeringen har fattat beslut om att de skolungdomar som vårterminen 2018 lämnar bland annat årskurs 6-9 i grundskolan, grundsärskolan och specialskolan ska ha möjlighet till fri kollektivtrafik under sommarlovet.

Sommarlovskorten finns nu, 30/5, hos alla rektorer på Borås Stads grundskolor och delas ut inom kort.

Frågor och svar om sommarlovskorten

Vad är sommarlovskort?

Sommarlovskortet gör det möjligt för många unga att resa utan kostnad i hela regionen samt i Kungsbacka. Kortet gäller dygnet runt från 1 juni till 31 augusti 2018. Sommarlovskortet är personligt och knutet till en enskild elev, det kan alltså inte användas av någon annan.

Vem får sommarlovskort?

Alla skolungdomar som under vårterminen lämnar årskurserna 6–9 i grundskolan, grundsärskolan eller specialskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan. Kortet gäller även för elever i specialskolan som lämnar årskurs 10.

Var gäller kortet?

Sommarlovskortet gäller dygnet runt i hela regionen samt i Kungsbacka kommun.
Kortet gäller inte i närtrafiken (exempelvis beställningsresor) eller som betalning vid färdtjänstresor.

Vad kostar kortet?

Kortet är kostnadsfritt.

När och hur får jag kortet?

Sommarlovskorten finns nu, 30/5, hos alla rektorer på Borås Stads grundskolor och delas ut inom kort. Du behöver alltså inte göra något för att få ditt kort. OBS! Om du är skriven i en annan kommun men går i skolan i Borås vänder du dig till din hemkommun för att få veta vad som gäller för dig.

Vad ska jag göra när jag har fått mitt kort?

När du får ditt kort skriver du ditt namn på kortets baksida. Det är viktigt att du registrerar ditt kort på Mina sidor på Västtrafiks webb, eftersom du då kan få ett ersättningskort om du förlorar kortet under sommarlovetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Personer under 15 år kan inte själva registrera sitt kort, så be i så fall vårdnadshavare om hjälp.

Vem kontaktar jag om jag får problem med kortet?

Om något strular med ditt kort kontaktar du Västtrafiks butik vid resecentrum på Sven Eriksonsplatsen 10 i Boråslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan även ringa kundtjänst, telefon: 0771-41 43 00.

Jag har tappat mitt kort, vad gör jag?

Om du har registrerat ditt sommarlovskort via vasttrafik.se, kan du själv spärra ditt kort på Mina sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Då skickas ett ersättningskort. Behöver du hjälp kontaktar du Västtrafiks butik vid resecentrum på Sven Eriksonsplatsen 10 i Boråslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan även ringa kundtjänst, telefon: 0771-41 43 00.

För elever med färdtjänsttillstånd i Borås Stad

Elever som har rätt till färdtjänst i årskurs 6-9 i grundskolan och årskurs 1-2 i gymnasiet åker gratis under perioden i Borås Stads färdtjänstområde.

Senast ändrad: 2018-06-04 12.57

Ändrad av:

Dela sidan: Sommarlovskort för ungdomar

g q n C