Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Gymnasiesärskola

Gymnasiesärskolan är en egen skolform för ungdomar med en intellektuell funktionsnedsättning. Det är din hemkommun som beslutar om du tillhör målgruppen för särskolan.

I gymnasiesärskolan går du 4 år och det finns flera olika program att välja på. De nationella programmen har yrkesinriktning vilket innebär att du ska klara arbetsplatsförlagt lärande (APL). Många elever blir även lärlingar och är då ute minst halva sin studietid på en arbetsplats. På det individuella programmet ges stora möjligheter att anpassa innehållet efter dina förutsättningar och behov.

Gymnasiesärskolan ger dig en goda förutsättningar för kommande yrkesliv, meningsfull sysselsättning eller fortsatta studier. När du har gått klart din utbildning får du ett gymnasiesärskolebevis där det står vilka kunskaper och erfarenheter du har fått i skolan.

Sommarskolkorten levereras till gymnasieelever vecka 24

Utskicken av sommarskolkorten från Västtrafik till gymnasieelever har försenats på grund av tekniska problem hos leverantören av korten. Västtrafik bekräftar nu att problemet är löst och att gymnasieeleverna kommer att få sitt sommarskolkort hemskickat under vecka 24.

Om du vill veta mer

Om du vill besöka gymnasiesärskolan eller har frågor är du välkommen att höra av dig till gymnasiechef Kristina Brink:

E-post: kristina.brink@boras.se
Telefon: 0768-88 71 40

Skolmjölk delvis finansierat av EU

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Gymnasiesärskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender