Meny

Meny

Fantastiska maträtter!

Artikeln publicerades: 2019-02-11 10.00

Restaurang- och livsmedelseleverna i åk 1 har fått en rykande start på sin karriär. Tillsammans med sin lärare Eva-Lena lagar de fantastiska maträtter som serveras i restaurang Stjärnklart. Har du inte varit där ännu, rekommenderar vi starkt att du gör ett besök.

Restaurangbranschen skriker efter duktiga kockar. Bristen på utbildade kockar är enormt stor i Sverige och undersökningar visar att det saknas ca 5000 kockar inom de närmsta 5 åren. Många restauranger tvingas rekrytera personal från andra länder för att kalra sin försörjning. Det innebär en attraktiv arbetsmarknad för duktiga kockar som kan välja sin arbetesplats och även påverka sin lön.

En bra start på karriären har eleverna i åk 1 på restaurang- och livsmedelsprogrammet fått. Utbildningen har endast pågått en termin och de är redan mycket duktiga matlagare. Maten de lagar serveras i vår restaurang Stjärnklart, som har öppet de flesta torsdagar och fredagar för lunch. Då får de träna både på att laga maten och lägga upp den snyggt på tallrikar samt servera och se till att gästerna får en positiv lunchupplevelse.

Visst ser det gott ut?

Soppa i glas

Blomkålsoppa med baconcrisps

Lax2

Gravlaxtoast med hovmästarsås och pepparrotskräm

Fisk

Ugnsbakad torsk med rostade rödbetor, solrosfrön tillsammans med en brynt smörkräm och potatis

Schnitzel

Schweizerschnitzel med råstekt potatis, rödvinssås och gröna ärtor

Dessert 1

Chokladfondant med hemmagjord vaniljglass och en havtornskräm

Dessert 2

Citrontartlette tillsammans med en bränd italiensk maräng samt en egengjord lakritsglass

Senast ändrad: 2019-02-07 13.43

Uppdaterad av:

Dela sidan: [2019-02-11] Fantastiska maträtter!

g q n C

p

Kontakt