Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Nästa stora hotellkung - är det en Almåselev?

Artikeln publicerades: 2019-05-15 08.37

Petter Stordalens, (ägare till Nordic Choice Hotels), storhet har väl inte undgått någon ? En sann entreprenör uti fingerspetsarna med känsla för vad människor vill ha av ett hotell.
Hotell- och turismelever från Almåsgymnasiet på studiebesök i Stockholm, fick träffa honom en stund för att ta del av hans livsresa och kunskaper.

Finns nästa stora hotellkung i världen, bland dessa elever?

Utbildning till guide, värd, konferens- och eventpersonal, receptionist, hotellchef, flygvärd/steward, eller något annat spännande yrke inom besöksnäringen startar på Hotell och turismprogrammet.
I utbildningen ingår det många roliga uppdrag för såväl Borås Stad som privata företag. Det är en utbildning som lyfter elevernas egenskaper och tränar dem för den yrkesbana som ligger framför dem. Service och bemötande är ledord som genomsyrar utbildningen från dag ett och eleverna blir utmärkande proffs.

HT-gänget med Petter Stordalen

För att förstå alla olika delar inom besöksnäringen gör de också många studiebesök. Denna vecka är de i Stockholm, besöker balnd annat Arlanda Airport, flera olika hotell och andra företag inom besöksnäringen.

Studiebesök 1
Studiebesök 2
Studiebesök 3

Branscher inom besöksnäringen är många och det finns fantastiskt många olika vägar att gå för den som vill jobba sig uppåt i karriären. Se bara hur det gick för herr Stordalen! Det finns också många vidareutbildningar i Sverige och i övriga världen.

Världen ligger öppen

Ann Jaldevik, en av lärarna på HT-programmet brukar berätta om sin yrkeskarriär inom branschen för eleverna. Tidigare har hon jobbat på många olika hotell i världen.

"Kan du jobba på ett hotell i Borås kan du också jobba på ett hotell i New York, Singapore eller Dubai, det finns inga gränser för vad du kan uppnå inom denna bransch. Världen ligger öppen för dina fötter!".

Så vem av dessa elever blir världens nästa stora hotellkung?

Studiebesök 4

Senast ändrad: 2019-05-15 08.37

Uppdaterad av:

Dela sidan: [2019-05-15] Nästa stora hotellkung - är det en Almåselev?

g q n C

 För dig som ska börja gymnasiet

Vi tänder morgondagens stjärnor

l

Självservice

IST Administration för vårdnadshavarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Frånvarorapportering med mera

Ping Ponglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lärplattform

Borås Stads skolportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Nå dina e-tjänster med en inloggning (för elever och personal)

Outlooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbmail för personal

Gmaillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbmail för elever

p

Kontakt