Meny

Meny

Rickard imponerade med "Salt and sour"

Artikeln publicerades: 2019-01-17 14.30

Idag hölls Västsvenska Cocktailtävlingen "Junior Cocktail Battle" på Almåsgymnasiet. Elever som går på restaurang- och livsmedelsprogrammet och har barteknik på schemat fick delta. Battlet gjordes upp mellan 4 elever från Almåsgymnasiet och 5 elever från Elof Lindälvs Gymnasium i Kungsbacka.

Med minst en ingrediens från vardera sponsrade Caliente och Drinkbolaget.se skulle eleverna själva komponera en valfri drink med temat "Sol, strand och salta bad". Drinken skulle innehålla 6 olika ingredienser totalt, varav minst 2 cl och max
7 cl alkoholaktiga produkter skulle ingå.

Varje tävlande hade 7 minuter på sig att blanda, röra, mixa, muddla eller skaka drinken, hälla upp och garnera innan den skulle vidare till juryn. Sabina Eriksson fd verksamhetschef The Company, Mikael Berglund Hveem Pulsen Konferens och Oscar Hernandez från Sveriges Bartenders Gille är vana tävlingsbedömare och deltog som jurymedlemmar under tävlingen.

- "Det är så roligt att se eleverna ha så stort självförtroende. Alla var nervösa men det var ingenting som syntes under tävlingsmomentet. De agerade oerhört proffsigt och jag är mycket imponerad, säger Christel Möller, lärare i barteknik på Almåsgymnasiet.

1:a pris gick till Rickard Lindahl från Elof Lindälvs Gymnasium. Han skakade en drink som han valde att kalla "Salt and sour".
Juryn var främst imponerade av hans hantverksteknik, att det syntes att han hade tränat inför tävlingen, smaken och hans sammansättning av ingredienser och hans "dubbel pour".

Rickhard Lindahl

Richard Lindahl från Elof Lindälvsgymnasiet

Drinken "Salt and sour":

4 cl Captain Morgans mörk rom
2 cl Caliente plommon/chili/rosmarin
2 cl sockerlag
2 cl ODK Mango
5 stänk ägvita
Angostura bitters

Nathalie från Almåsgymnasiet knep 3:e-platsen med drinken "Kiwi Green Skyscraper":

4 cl Beefeter pink gin
2 cl apple sourz
2 cl ODK kiwi
4 cl Caliente chili/ingefära/lime
2 cl färskpressad
ca 6 cl whole earth flädercider

Sabina Eriksson bedömer Grease lightning.

Oscar Hernandez smakar av Kiwi green skyskraper.

Ronja Kastberg, Almåsgymnasiet fick pris för "Bästa genomtänkta idé, från ingredienser till presentation". Också dagens enda dessertdrink "Grease lightning"

2 cl likör 43
2 cl absolut vodka
2 cl Caliente blåbär/chili/citrongräs
3 cl ODK Jordgubb
2 cl ODK vit choklad
4 cl vispgrädde
Garnerad med vispad grädde

Alla elever som hanterar alkoholhaltiga drycker har fyllt 18 år.

Senast ändrad: 2019-01-17 14.30

Uppdaterad av:

Dela sidan: [2019-01-17] Rickard imponerade med "Salt and sour"

g q n C

p

Kontakt