Borås Stads logotyp
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida

Meny

Meny

Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är helt rätt för dig som vill arbeta med människor på något sätt i framtiden. Välj någon av våra tre profiler nedan och läs mer.
Du väljer

Med vissa kursval du gör inom programmet får du grundläggande högskolebehörighet. (välj Eng 6 inom individuellt val).

Programinnehåll

Barn- och fritidsprogrammet länk till annan webbplatshandlar om människor, samarbete, kommunikation, ledarskap och pedagogik i olika samverkansformer och i olika grupper av människor. Det är ett yrkesprogram med goda framtidsmöjligheter och i framtiden kan du arbeta som till exempel barnskötare, förskolelärare, fritidsassistent, som personal inom idrotts- och fritidsanläggningar eller något helt annat. Det är ett brett program som ger dig många valmöjligheter.

Du lär du dig att lösa uppgifter och problem både enskilt och i grupp. Du får också lära dig att bli en pedagogisk ledare som kan stödja och inspirera andra människor, men även arbeta med din personliga utveckling. Du får träna dina förmågor praktiskt i barn- eller fritidsgrupper eller med människor med funktionsnedsättning genom APL (arbetsplatsförlagt lärande)länk till annan webbplats. Hälsoaspekten är också viktig inom programmet och därför kan du välja en profil som inriktar sig extra mycket på hälsa och träning.

L

Instagram

Följ oss på @almasgymnasietboraslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2020-08-19 14.19

Uppdaterad av:

Dela sidan: Barn- och fritidsprogrammet

g q n C