Borås Stads logotyp
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida

Meny

Meny

Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Ekonomiprogrammet - Ekonomi och management

EK-programmet banner

Programinnehåll

Din framtida karriär inom ekonomi, HR och ledarskap börjar här! Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig alla förutsättningar för att förverkliga dina drömmar och nå framgång i arbetslivet.

Ekonomi och management är en profil under den nationella inriktningen Ekonomi.

För dig med siktet inställt på ekonomi, organisation och ledarskap. Är du bra på att organisera, engagera och inspirera andra? Gillar du matematik? Då är det här utbildningen för dig! På Ekonomi-programmet med profilen Ekonomi och management får du kunskap inom organisationsutveckling, ledarskap och HR (Human Resources) - kompetenser som är starkt efterfrågade på arbetsmarknaden. Du fåräven vässa dina kunskaper inom entreprenörskap och företagande och testa på attdriva företag genom Ung Företagsamhet.

Utbildningens kärna

Utbildningens kärna är ekonomi med kurser inom bland annat företagsekonomi, entreprenörskap och företagande. Profil-inriktningen ger dig en nischad kompetens inom management med kurser som bland annat ledarskap och organisation, psykologi och sociologi. Tillsammans säkerställer huvudämnet och profilinriktningen att du får den kompetens som är attraktiv på framtidens arbetsmarknad och att du har många valmöjligheter efter avslutade studier. Du läser också Moderna språk som ger extra meritpoäng vid ansökning till högskola.

Branschstudier

För att förbereda dig så bra som möjligt för din framtida yrkeskarriär och ge dig chansen till personlig utveckling, genomför du bransch-studier där du kan få inspiration och fördjupad kunskap från näringslivet samt bygga nätverk.

Välkommen till Ekonomi och management – det första steget mot din framtida yrkeskarriär.

Läs mer om Ekonomi och management som är en profil inom den nationella inriktningen Ekonomi.

L

Instagram

Följ oss på @almasgymnasietboraslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-02-19 10.26

Uppdaterad av:

Dela sidan: Ekonomiprogrammet - Ekonomi och management

g q n C