Borås Stads logotyp
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida

Meny

Meny

Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Handels- och administrationsprogrammet

Programinnehåll

Handels- och administrationsprogrammet länk till annan webbplatshandlar om service, samspel, kommunikation och företagande. Det är ett yrkesprogram där du i framtiden kan arbeta inom handels- eller administrativa yrken. Programmet är brett och ger dig många valmöjligheter, både till olika jobb men även möjliga vägar för vidareutbildning.

Utbildningen varvas av både teori och praktik för att du ska få så bred kunskap och insikt i olika delar av utbildningen som möjligt. Under utbildningen är du ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande)länk till annan webbplats i 15 veckor vilket ger dig möjlighet till nätverksbyggande och arbetslivserfarenhet.

Du lär dig att kommunicera i affärs- och medarbetarrelationer. Du får också lära dig att driva ett eget företag inom UF. Affärsplan, marknadsföring, ekonomi, försäljning är delar som du tränar och praktiserar. Andra delar du arbetar med är branschkunskap, produktkunskap och affärsutveckling.

E-handeln och logistik växer stort i världen och därför har vi en profil för dig som är intresserad av att göra affärer via internet och lära dig mer om flödet av varor i världen. Är du mer intresserad av administrativa arbetsuppgifter väljer du administrativ koordinator.
Läs mer om våra profiler nedan.

Med vissa kursval du gör inom programmet får du grundläggande högskolebehörighet.
(Välj Sv3 och Eng 6 inom individuellt val)

L

Instagram

Följ oss på @almasgymnasietboraslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2019-09-23 14.55

Uppdaterad av:

Dela sidan: Handels- och administrationsprogrammet

g q n C