Meny

Meny

Hantverksprogrammet

Programinnehåll

Det som kännetecknar alla profiler på hantverksprogrammetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är att alla handlar om kreativitet, skapande, praktiskt arbete, kvalitet, teknik och design. Det är ett yrkesprogram där entreprenörsskap står i fokus eftersom många hantverkare arbetar i mindre eller egna företag och därför ges du möjlighet att starta och driva ett företag inom UF under ditt andra eller tredje år på programmet.

Du får lära dig att skapa arbetsuppgifter från idé till verklighet genom att skissa, planera och genomföra praktiskt. Färg, form och komposition är delar som ingår i alla uppgifter det är bara materialet som skiljer sig. Mycket praktiskt arbete ingår och du får ta egna initiativ och eget ansvar. Försäljning, service och bemötande är andra centrala delar i utbildningen eftersom du gör din APL (arbetsplatsförlagt lärande)länk till annan webbplats inom olika butiks- och serviceyrken och då kommer i kontakt med kunder och besökare.

Med vissa kursval du gör inom programmet får du grundläggande högskolebehörighet.
(Välj Sv3 och Eng 6 inom individuellt val). Inom Frisörprofilerna måste du dessutom läsa 100p utöver ordinarie kursutbud för att uppnå behörighet.

På hantverksprogrammet väljer du profil när du ansöker och börjar på profilen direkt. På Almåsgymnasiet har vi flera profiler inom Florist, Frisör och Stylist, hår och makeup.
Läs mer nedan.

L

Instagram

Följ oss på @almasgymnasietboraslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2018-10-24 11.26

Uppdaterad av:

Dela sidan: Hantverksprogrammet

g q n C

p

Kontakt