Meny

Meny

Lärlingsutbildningen

Lärlingsutbildningen är ett annat sätt att lära sig ett yrke än att gå ett skolförlagt program.
Det innebär att en stor del av tiden (minst 50%) är du ute på en arbetsplats och lär dig yrket där. Yrkeskompetenta och utbildade handledare finns på plats för att vägleda och utbilda dig inom det yrket du valt. Du följer arbetsplatsens arbetstider vilket i praktiken kan innebära oregelbundna arbetstider. Allt för att du ska få så bred kunskap inom yrket som möjligt. Lärare, handledare och elev träffas regelbundet för att följa upp mål och kunskapskrav.

Möjligheterna är många och du bygger nätverk samtidigt som du bygger på din arbetslivserfarenhet. Undersökning som Skolverket har gjort visar att 95% av alla lärlingar får jobb direkt efter studenten. Många gånger får de jobb tidigare än så (lov och helgjobb).

Bild från Lärlingsutbildnings verksamheter

Du söker till Lärlingsutbildningenöppnas i nytt fönster och väljer det programmet du vill utbilda dig inom. Du hamnar i samma klass som andra lärlingar och ni läser gymnasiegemensamma ämnen samt yrkesteori tillsammans. Den praktiska delen gör du sen ute på en arbetsplats och det är lätt att individanpassa utbildningen så du får ut och lär dig så mycket som möjligt.

Du får samma yrkesexamen, betyg och behörighet som de elever som går ett skolförlagt program. Grundläggande högskolebehörighet får du genom att göra vissa kursval inom individuellt val.

En lärlingsstudent kan söka ett extra bidrag på 1000:-/månad från CSN.

Från åk 2 har du möjlighet att bli lärlingsanställd på ett företag och får då lön medan du gör din APL.

Du kan läsa alla yrkesprogram som vi har på skolan som lärling.

L

Instagram

Följ oss på @almasgymnasietboraslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2019-06-25 11.04

Uppdaterad av:

Dela sidan: Lärlingsutbildningen

g q n C

p

Kontakt