Meny

Meny

Programinriktat individuellt val - IMPRO

Programinriktat individuellt val står öppet för dig som inte har alla de godkända betyg från grundskolan som krävs för behörighet på ett yrkesprogram. Syftet med IMPRO är att så snart som möjligt bli behörig och antas på ett nationellt yrkesprogram. IMPRO har behörighetskrav, är sökbar och ska slutföras så fort det är möjligt.

Detta innebär i praktiken att du söker en IMPRO-plats på ett av våra yrkesprogram och om du blir antagen kommer du att läsa tillsammans med de som är behöriga och går på ett nationellt yrkesprogram. Du läser alltså alla de ämnen som ingår på det yrkesprogram du har valt. Utöver det kommer du att läsa det ämnet/ämnena (max 2st) som du inte har godkänt ifrån grundskolan. Det innebär att du kommer ha lektioner efter ordinarie skoltid eller på morgonen när dina klasskamrater har sovmorgon. För att bli antagen på en IMPRO-plats ska du ha godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk. Dessutom krävs godkända betyg i engelska eller matematik samt minst fyra andra ämnen, eller godkända betyg i engelska och matematik samt i tre andra ämnen.

När du klarat det/de ämnena så blir du automatiskt behörig till det nationella yrkesprogrammet som du redan påbörjat och fortsätter din utbildning tillsammans med dina klasskamrater.

De sökbara platserna i Borås kommer att erbjudas inför omvalsperioden. Om det finns fler sökande än platser måste ett urval göras och man antas efter meritvärde. På Almåsgymnasiet erbjuder vi IMPRO-platser på alla våra program (dock ej på lärlingsutbildningen).

L

Instagram

Följ oss på @almasgymnasietboraslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-12-20 08.56

Uppdaterad av:

Dela sidan: Programinriktat individuellt val - IMPRO

g q n C

p

Kontakt