Borås Stads logotyp
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida

Meny

Meny

Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Programinnehåll

Restaurang- och livsmedelsprogrammet länk till annan webbplatshandlar om mat och dryck, service och bemötande, teknik, design och kvalitet. Det är ett yrkesprogram som ger dig stora möjligheter att arbeta i Sverige eller utomlands i framtiden.Du kan arbeta som till exempel kock, bagare/konditor, servitör/servitris, sommelier, barista eller varför inte starta eget. Arbetsmarknaden är mycket bred och i stort behov av yrkesskickliga människor.

Under första året får du pröva på alla profilerna eftersom du är en period i köket, en period i serveringen och en period i bageriet. Därefter väljer du den profil som attraherar dig mest och fortsätter de kommande åren och får fördjupade kunskaper inom den inriktningen.
Du lär dig livsmedelsproduktion, matlagning, bakning och servering. Dessutom får du kunskaper om måltiden som helhet. Service och bemötande är också en central del i utbildningen eftersom du kommer att komma i kontakt med besökare och gäster i din vardag. Under minst 15 veckor är du ute på en arbetsplats och lär dig yrket, det kallas APL (arbetsplatsförlagt lärande)länk till annan webbplats.

Med vissa kursval du gör inom programmet får du grundläggande högskolebehörighet. (Välj Sv2 och Sv3 inom individuellt val)

Vi har tre profiler där du kan välja skolförlagt eller lärling

L

Instagram

Följ oss på @almasgymnasietboraslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2020-08-19 14.22

Uppdaterad av:

Dela sidan: Restaurang- och livsmedelsprogrammet

g q n C