Borås Stads logotyp
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida

Meny

Meny

Almåsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Vård- och omsorgsprogrammet

Programinnehåll

Vård- och omsorgsprogrammetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster handlar om människors lika värde, vård, omsorg, livskvalitet och hälsa. Det handlar om bemötande och förståelse för människor olika behov och förutsättningar. Det är ett yrkesprogram som förbereder dig för fortsatta studier eller arbete inom vården. Du kan till exempel arbeta med äldreomsorg eller människor med funktionsnedsättning. Om du väljer att läsa vidare så är möjligheterna många. Du kan exempelvis läsa vidare till sjuksköterska, polis, brandman/kvinna, fysioterapeut eller ambulanssjukskötare.

Du lär dig att kommunicera med och bemöta vårdtagare på ett etiskt och positivt sätt. Hälsa och livsstil är viktiga delar i utbildningen precis som bland annat vård, omsorg, medicin och socialpedagogik. Hygien och ergonomi är andra.
Under utbildningen kommer du att träna din kreativitet, initiativförmåga och kvalitetsmedvetenhet så att du är rätt rustad för arbetslivet när du är färdig med gymnasiestudierna. Detta gör du i skolan men även ute på en arbetsplats. Det kallas APL (arbetsplatsförlagt lärande)länk till annan webbplats och innebär att du under några veckor i taget lär dig och tränar yrket på plats. APL är minst 15 veckor under tre år.

Med vissa kursval du gör inom programmet får du grundläggande högskolebehörighet. (Välj Eng 6 inom individuellt val).

L

Instagram

Följ oss på @almasgymnasietboraslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2020-08-19 14.24

Uppdaterad av:

Dela sidan: Vård- och omsorgsprogrammet

g q n C