Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Internationella resor och kontakter

Bäckängsgymnasiet har många internationella kontakter som på olika sätt märks i våra utbildningar. Här är några exempel:

Utbyte med Tyskland

En tradition sedan 1985 är vårt utbyte med skolan Söderblom gymnasium i Espelkamp, Tyskland. Elever som läser tyska på Bäckäng har möjlighet att bli en av de elever som i större grupp planerar och genomför én studieresa till våra vänner i Tyskland samt planerar och tar emot när vännerna sedan besöker oss i Borås. Ojämna år reser elever från Söderblomsgymnasiet till Sverige och jämna år reser Bäckängiterna till Tyskland. Webbplats för Söderblom-Gymnasium i Espelkamplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utbytet är en möjlighet att på plats kunna studera det tyska språket, men även att på nära håll lära känna ett annat land. I utbytet ingår bland annat tid med en tysk värdfamilj, besök i den tyska skolan, en utflykt till en närbelägen tysk stad, samt en landskamp mellan skolorna.

Besök i Espelkamp 2016

Under 17-23 september 2016 gick utbytesresan till Espelkamp.

Espelkamp hos oss 2017

Nu är elever och lärare från Espelkamp hos oss! september 2017.

Kulturutbyte med vänskola i Spanien

Bäckängsgymnasiets elever som läser spanska steg 4 har möjlighet att delta i ett kulturutbyte - resa till vänskolan i den valencianska staden Alcoy, Spanien för att bo hos en familj och gå i skolan där. De spanska eleverna gör samma sak hos oss.

I december varje år kommer de spanska eleverna hit och i mars åker våra elever ner till dem. Från oss brukar cirka 30 elever och tre lärare åka.

Utbyte med Brasilien inom Naturvetenskapsprogrammet Miljö och hållbar utveckling

Vi har utbyte med ett tekniskt gymnasium i Belo Horizonte i Brasilien, skolan heter Collegio Tecnico, COLTEC.länk till annan webbplats

Brasilienutbyte 20 mars - 1 april 2016

Genom Atlas partnerskap har profilen Miljö och hållbar utveckling haft möjlighet att de senaste två åren ha utbyten med skolan Coltec i Belo Horizonte, Brasilien. Under vecka 12 och 13 var det Bäckängselevernas tur att åka till Brasilien. Tio elever ur NA14I har bott hemma hos brasilianska elever och följt deras undervisning. De har också arbetat med sitt gemensamma projekt om hållbar utveckling, temat för utbytet. Veckorna har varit rika på upplevelser med allt från studiebesök på ett kooperativ för sopinsamling, aktiviteter för sjuka barn, bergsbestigning, samba, fotboll och vänskap.

Studieresa till Paris 4 - 8 april 2016

24 elever som läser franska steg 4 har åkt iväg på denna studieresa till Paris i sällskap med tre lärare. På schemat finns bland annat: Sacré Coeur, Place du Tertre, Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs Elysées, Place de la Concorde, Musée du Louvre, La Sorbonne, Jardin du Luxembourg, Versailles. Hoppas att ni får en underbar vecka med berikande upplevelser och mycket ny kunskap!

p

Kontakt

Senast ändrad: 2018-12-21 10.51

Uppdaterad av:

Dela sidan: Internationella resor och kontakter

g q n C

p

Kontakt