Meny

Meny

Musik

Oavsett om du vill verka inom pop, rock eller någon annan genre ger den här utbildningen dig de bästa förutsättningarna du kan få om du söker en framtid som låtskrivare, musiker eller sångare. Studierna syftar till att öka din förståelse för musik och öppna dörrar för arbete som till exempel musik­lärare, musiker, sångare, låtskrivare eller ljudtekniker. Samtliga yrken kräver att du vidareutbildar dig. Du har även möjlighet att läsa alla ämnen som krävs för fortsatta studier på högskole- och universitetsnivå.

Saxofon

Mindre spelningar och stora konserter

Förutom att du brinner för att bli en bättre sångare eller instrumentalist, är det viktigt att du känner ett intresse och en passion för musik. Här ges du utmärkta förutsättningar att utvecklas som musiker och artist, på och utanför scenen. Du får en genuin musikutbildning– både teoretiskt och praktiskt. Du lägger mycket tid på att förbättra dina sång- eller instrumentfärdigheter och får också spela i grupp och sjunga i kör. Kontinuerligt sker framträdandena inför publik på både större och mindre spelningar. I vår egen studio lär du dig musikproduktion, grundläggande ljud- och inspelningsteknik och använder datorn för att skapa och redigera musik.

Utbildningens innehåll

Under utbildningens tre år övar du din förmåga att uttrycka dig genom din sång eller ditt instrument. Ofta sker undervisningen i projektform där du tillsammans med elever både från din egen klass och från de övriga estetiska inriktningarna skapar framträdanden – allt från konserter och föreställningar till sceniska produktioner som musikteater. I årskurs tre läser du kursen Gymnasiearbete där du själv väljer ett område att fördjupa dig inom, exempelvis låtskrivande, inspelningsteknik eller musikframträdande.

Genom våra yrkesaktiva lärare och vårt samarbete med Kulturskolan får du en instrument- och sångundervisning av hög klass. Här finns alla resurser du behöver för att växa som musiker och vi bjuder in gästmusiker som håller workshops och ger konserter inom en mängd olika genrer. Vi gör också studie­besök, bland annat på Musikhögskolan i Göteborg och Göteborgsoperan.

Kurser i utbildningen

Kurs

Poäng

Bruksspel och ackompanjemang

100

Engelska 5 och 6

200

Ensemble med körsång

200

Estetisk kommunikation 1 och 2

200

Gehörs- och musiklära 1

100

Gymnasiearbete

100

Historia 1b

100

Historia 2b-kultur

100

Idrott och hälsa 1

100

Individuellt val

200

Instrument eller Sång 1 och 2

200

Konstarterna och samhället

50

Matematik 1b

100

Musikproduktion 1 och 2*

200

Naturkunskap 1b

100

Religionskunskap 1

50

Samhällskunskap 1b

100

Svenska/Svenska som andraspråk 1, 2 och 3

300


* Du kan istället välja Moderna språk 1/3 eller 2/4.

Viktig information

Musik är en inriktning inom det Estetiska programmet. Antalet platser på utbildningen är begränsade. Var noga med att göra ett genomtänkt andra- och tredjehandsval. Kursöversikten presenteras med reservation för förändringar.

Färdighetsprov

Blivande elever som söker till vårt estetiska program med inriktning Musik kallas till färdighetsprov.

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-13 17.07
Senast ändrad: 2017-10-25 12.21

Dela sidan: Musik

g q n C

p

Kontakt