Borås Stads logotyp
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida

Meny

Meny

Bäckängsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Humanistiska programmet

Det humanistiska programmet hjälper dig att förstå. Du lär dig hur långt du kan komma med väl valda ord, vilken roll kulturen spelar för människor från olika länder och hur vi präglas av samhället vi växer upp och lever i.

På Bäckängs humanistiska program får du kunskap om människan ur många olika perspektiv. Du studerar hur vi formas av samhället och lär dig att se sambanden mellan vår historia, vår nutid och vår framtid med språk och kultur som utgångspunkt. Du får fördjupade kunskaper i både nutida och äldre konst och litteratur. Samtidigt ger kurser inom historia och samhällsvetenskap en bred kunskapsbas som hjälper dig att analysera och förstå din omvärld.

I undervisningen får du arbeta på en mängd olika sätt, både praktiskt och teoretiskt. Du lär dig att använda dina kunskaper i verkliga sammanhang, allt från att du diskuterar aktuella händelser och nyheter på språklektioner till studiebesök hos intressanta företag och organisationer.

Det Humanistiska programmet har två inriktningar: Språk och Kultur. På Bäckäng kan du välja mellan profilerna Humanvetenskap samt Language studies. Studiernas upplägg gör att du blir väl förberedd för vidare­utbildning inom språk, kommunikation, litteratur och samhällsvetenskap på högskola och universitet – både i Sverige och utomlands. Dina språkkunskaper gör också att du lättare kan anpassa dig till undervisning och kurs­litteratur på andra språk, samtidigt som du ökar dina chanser att bli anställd på internationella företag. Tolk, lärare, arkeolog, historiker, samhällsvetare, översättare och skribent är exempel på yrken du kan söka dig till efter fortsatta studier.

Senast ändrad: 2020-01-14 10.13

Uppdaterad av:

Dela sidan: Humanistiska programmet

g q n C
Meny, ikon

Humanistiska programmet

För dig som ska börja gymnasiet

Alla kan bli något stort
Information, ikon

Matsedel, schema med mer

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

IST Administration för vårdnadshavarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Frånvarorapportering med mera

Ping Ponglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lärplattform

Borås Stads skolportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Nå dina e-tjänster med en inloggning (för elever och personal)

Outlooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbmail för personal

Gmaillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbmail för elever