Meny

Meny

Utbildningar

Björkängsgymnasiet erbjuder gymnasieskolans Introduktionsprogram (IM). Introduktionsprogrammen vänder sig till dig som inte uppnått behörighet till nationella program i gymnasieskolan enligt de behörighetsregler som gäller från hösten 2011. Efter att du har gått ett introduktionsprogram ska du vara förberedd för annan utbildning eller arbetsmarknaden.

Du får inte en examen från ett introduktionsprogram, däremot får du ett gymnasieintyg på den genomförda utbildningen.

En annan möjlighet för dig som inte är behörig till nationella program är att gå kvar i grundskolan för att uppnå behörigheten.

Individuellt alternativ (IMA)

Individuellt alternativ förbereder dig för yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller för arbetsmarknaden. Individuellt alternativ vänder sig i första hand till dig som vill ha en mer allmänt inriktad utbildning som förberedelse för annan utbildning.

Språkintroduktion (IMS)

Språkintroduktion ska ge dig som nyligen anlänt till Sverige en utbildning i svenska för att du ska kunna gå vidare till andra utbildningar.

Yrkesintroduktion (IMY)

Yrkesintroduktion utformas för enskild elev och vänder sig till dig som är långt ifrån behörighet till ett yrkesprogram. Genom yrkesintroduktion ska du få en utbildning som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden eller som på sikt ger dig behörighet till studier på ett yrkesprogram.

Senast ändrad: 2019-04-04 10.18

Uppdaterad av:

Dela sidan: Utbildningar

g q n C

p

Kontakt