Meny

Meny

Utbildningar

Björkängsgymnasiet erbjuder gymnasieskolans Introduktionsprogram (IM). Introduktionsprogrammen vänder sig till dig som inte uppnått behörighet till nationella program i gymnasieskolan enligt de behörighetsregler som gäller från hösten 2011. Efter att du har gått ett introduktionsprogram ska du vara förberedd för annan utbildning eller arbetsmarknaden.

Du får inte en examen från ett introduktionsprogram, däremot får du ett gymnasieintyg på den genomförda utbildningen.

En annan möjlighet för dig som inte är behöriga till nationella program är att gå kvar i grundskolan för att uppnå behörigheten.

Preparandutbildning (IMP)

Preparandutbildning är för dig som är nära behörighet enligt bedömning från avlämnande skola. Utbildningen ska ge dig behörighet till ett nationellt program, antingen högskoleförberedande program eller yrkesprogram.

Programinriktat individuellt val (IMR)

Programinriktat individuellt val är en utbildning som ska leda till antagning på ett nationellt yrkesprogram. Utbildningen har behörighetskrav och är sökbar. Ansökan sker via Antagningsenheten Sjuhäradlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Yrkesintroduktion (IMY)

Yrkesintroduktion utformas för enskild elev och vänder sig till dig som är långt ifrån behörighet till ett yrkesprogram. Genom yrkesintroduktion ska du få en utbildning som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden eller som på sikt ger dig behörighet till studier på ett yrkesprogram.

Individuellt alternativ (IMA)

Individuellt alternativ förbereder dig för yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller för arbetsmarknaden. Individuellt alternativ vänder sig i första hand till dig som vill ha en mer allmänt inriktad utbildning som förberedelse för annan utbildning.

Språkintroduktion (IMS)

Språkintroduktion ska ge dig som nyligen anlänt till Sverige en utbildning i svenska för att du ska kunna gå vidare till andra utbildningar.

Senast ändrad: 2019-02-15 11.26

Uppdaterad av:

Dela sidan: Utbildningar

g q n C

p

Kontakt