Meny

Meny

Preparandutbildning (IMP)

Preparandutbildning är för dig som är nära behörighet enligt bedömning från avlämnande skola, det vill säga den skola du gick på innan du börjar hos oss. Preparandutbildningen ska ge dig behörighet till ett nationellt program, antingen högskoleförberedande program eller yrkesprogram. Utbildningen ska pågå i högst ett år.

Tjej sitter vid en dator

Utbildningen erbjuds hos oss på Björkängsgymnasiet, för dig som vill nå behörighet till yrkesprogram (8 betyg). Efter avslutad preparandutbildning kan du söka till det yrkesprogram du önskar. Om du vill uppnå behörighet till ett högskoleförberedande program ska du fylla i en intresseanmälan för att gå preparandutbildning på en annan gymnasieskola.

Preparandutbildning på en annan gymnasieskola

Du kan också gå preparandutbildning på en annan gymnasieskola. Om du väljer att göra det och uppnår behörighet under läsårets gång kan du, om det finns plats, antas till ett nationellt program. Om du däremot uppnår behörighet i slutet av läsåret är det oftast mest lämpligt att du söker till det aktuella programmet läsåret efter.

l

Självservice

Intresseanmälan till Preparandutbildning på en annan gymnasieskola.

Frågor besvaras av:
Jesper Henriksson, rektor 033-35 78 10

Senast ändrad: 2019-02-15 11.31

Uppdaterad av:

Dela sidan: Preparandutbildning (IMP)

g q n C

p

Kontakt