Logotyp för Borås Stad
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Sven Eriksonsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stad Logotyp, till startsidan

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Information till dig som börjar årskurs 1

Publicerad:

Välkommen till Sven Eriksonsgymnasiet!
Sommarlovet har gått mot sitt slut och skolan har startat igen. Vi hoppas att ni haft ett härligt sommarlov och vill nu önska er som elever välkomna till första årskursen vid Sven Eriksons­gymnasiet.

Vi ser fram emot att förhoppningsvis kunna bedriva undervisning på plats i skolan för alla elever. Därför behöver vi hjälp av er att följa de riktlinjer vi får från folkhälsomyndigheten. Ni kommer få information kontinuerligt om riktlinjerna av er mentor, skolans hemsida samt på Pingpong.

Att studera på gymnasiet innebär att du som elev förväntas ta stort ansvar för dina studier. Vi erbjuder dig de förutsättningar du behöver för att kunna nå dina mål och du behöver ha en arbetsvilja och en motivation för studier för att satsa på din framtid. Schemat reglerar en del av din tid, men studierna är på heltid så du behöver avsätta egen tid för att nå dina mål.

Vi kan tyvärr inte genomföra de inplanerade fysiska föräldramötena utan mentorn för din klass kommer förmedla all information digitalt.

Alla blanketter och ansökningar ex. vis busskort, samtycke mm, finns att tillgå digitalt via kommunens e-tjänster kopplade till Bank-ID. Det kommer att göra det enklare för dig som ansöker eftersom du kan göra det direkt via din telefon.

Tidigare år har elevkåren, i samband med terminsstart, ordnat insparks­aktiviteter för nya elever utanför skoltid. Vi vill här noga understryka att skolan inte har ansvar för elevers aktiviteter efter skoltid och att aktivite­terna är helt frivilliga. Alkohol och olämpliga aktiviteter har förekommit på ett mycket riskfyllt sätt tidigare år.

För att förhindra att insparksaktiviteterna går över styr anordnar Borås stad vuxenvandring. Mer information finns på Borås stads hemsida.

Vi på skolan är alltid mycket oroliga över hur insparken ska avlöpa och vill verkligen uppmana alla er föräldrar att försöka delta på olika sätt. En viktig del är att kontinuerligt ha kontakt med din ungdom under de aktiviteter som sker på kvällarna, samt att hämta er ungdom.

I och med allas vårt ansvar att motverka spridning av Covid-19 ber vi dig som elev att inte delta i några insparksaktiviteter.

Catrine Berglund
Gymnasiechef


Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: [2021-08-12] Information till dig som börjar årskurs 1

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol