Meny

Meny

Entreprenörsprogrammet

Entreprenörsprogrammet är ett i grunden ekonomiskt program som utvecklar individen på flera plan. Dina kunskaper i entreprenörskap och ekonomi lyfts under studietiden till högskolenivå, samtidigt som stor vikt läggs vid kommunikation och ledarskap. Programmet är skapat för dig som ställer höga krav på gymnasietiden och som är beredd att satsa det där lilla extra. Från hösten 2010 har programmet riksintag.

I samarbete med högskolan...
Under hela din studietid fördjupar du dina kunskaper i entreprenörskap och ekonomi. I samarbete med lärare på Högskolan i Borås inriktas din förståelse mot ett allt mer vetenskapligt synsätt. Du läser redan under din tid på gymnasiet en eller flera kurser på högskolenivå.

... näringslivet...
Du och en studiekamrat "adopteras" av ett företag som förser er med en mentor. När du utför skolarbeten i samarbete med ett kontaktföretag får du en än djupare förståelse av hur företagande går till på riktigt. Du kommer också att på uppdrag utföra arbeten som blir till nytta för företaget.

... och övriga världen
Ekonomi och entreprenörskap är världsomspännande. På Entreprenörsprogrammet läser du gymnasiets mest avancerade kurs i engelska samt ytterligare ett språk. Du kommer att lära dig internationell ekonomi och i våra projekt träna dig i internationella kontakter. Under ditt sista gymnasieår fördjupar du ditt ekonomiska och internationella kunnande genom att studera och ta poäng vid Santa Rosa Junior College i Kalifornien.

Projektstudier
Samarbete och helhet är honnörsord på Entreprenörsprogrammet. Du tränas medvetet i att bli en god kommunikatör och en god ledare. Genom att delar av dina studier genomförs i projektform får du också god övning i egenskaper som krävs i ett modernt arbetsliv. Många av projekten för samman det du lär i skolan med det högskolan lär ut och de erfarenheter företagen kan ösa ur. Resultatet blir att du under dina tre år får djupa och avancerade kunskaper i ekonomi och entreprenörskap. Att du kan tillämpa dem i praktisk verksamhet fördjupar bara din förståelse.

Ett aktivt gymnasieliv
Den som väljer Entreprenörsprogrammet väljer att satsa extra på sina studier. Du som väljer Entreprenörsprogrammet får en fördjupad utbildning där du delvis studerar på högskolenivå. Viktigast av allt är kanske ändå den personliga utveckling du får genom en aktiv och rik gymnasietid.

d

Kursöversikter

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Entreprenörsprogrammet kursöversikt HT2018.pdföppnas i nytt fönster 41.1 kB 2018-08-16 10.54
Entreprenörsprogrammet kursöversikt HT2017.pdföppnas i nytt fönster 41.1 kB 2017-06-28 11.37
Entreprenörsprogrammet kursöversikt HT2016.pdföppnas i nytt fönster 41.2 kB 2016-12-20 08.56

Senast ändrad: 2017-02-28 10.42

Uppdaterad av:

Dela sidan: Entreprenörsprogrammet

g q n C

p

Kontakt