Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Logotyp för Borås Stad
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Viskastandsgymnasiets logotyp, till gymnasiets förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Samhällsvetenskapsprogrammet - Media

Är du intresserad av hur media påverkar samhället vi lever i? Hur vi reagerar på kommersiella budskap och reklam? Är medierna den tredje statsmakten? Hur går det till när allt detta produceras?

Om detta låter intressant är samhällsvetenskapsprogrammet med profil media något för dig. Här lär du dig både de praktiska grunderna i att producera olika typer av digitala medier, samtidigt som du får en djupare förståelse för hur samhället påverkar innehållet i medierna. Genom att du även läser psykologi under utbildningen så får du en djupare förståelse kring mediepåverkan och hur det även kan inverka på vårt beteende.

Du lär dig att producera material för en rad olika medieformer genom grundläggande färdigheter i både fotografering, video, grafisk produktion och spridning via digitala kanaler. Det här är ett högskole-förberedande program med fokus på de digitala mediernas samhälleliga påverkan och hur du är en del av detta.

Efter avslutad utbildning har du med dig en bred behörighet inför framtida studier, samtidigt som du tack vare din samhällsbevakning och grundläggande kunskaper i hur du beställer och producerar olika sorters medier kan vara intressant för t.ex. företags kommunikationsavdelningar.

Samhällsvetenskapliga programmet är ett högskoleförberedande program som ger dig behörighet att läsa på högskola eller universitet. Du kan till exempel studera vidare inom medieproduktion, men även andra yrken inom det samhällsvetenskapliga området såsom kommunikatör, journalist, lärare och psykolog.

Från höstterminen 2020 finns möjligheten att läsa nationell idrottsutbildning (NIU) på Samhällsvetenskapsprogrammet på Viskastrand.

Studiobild

Arbete i studion

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Samhällsvetenskapsprogrammet - Media

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol