Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Om du vet vad du vill arbeta med är en lärlingsutbildning ett smart sätt att lära dig allt du behöver. Borås Stad bedriver utbildningen i samarbete med näringslivet i Sjuhärad utifrån flera av de yrkesinriktade gymnasieprogrammen på våra skolor. Som lärling är du minst halva din gymnasietid på en arbetsplats, vilket gör att du lär dig yrket från grunden. Gymnasiegemensamma ämnen läser du på Almåsgymnasiet eller på Viskastrandsgymnasiet i en klass tillsammans med andra lärlingar.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Program med yrkesinriktning har arbetsplatsförlagt lärande (APL). APL ska omfatta minst 15 veckor under tre år. När och var du gör din APL beror på vilket program och vilken inriktning eller vilka kurser du läser i skolan. Under APL är det din handledare på APL-platsen som är din lärare och som då delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Detta innebär att du får kontakter med arbetslivet som du kan ha nytta av i framtiden.

Mat- och reseersättning vid APL

Skolan står för lunchkostnaden under din APL. Du får måltidskuponger som gäller på skolorna eller APL-platsens lunchrestauranger. Om detta inte är genomförbart kan kontant ersättning med 60 kronor per dag utbetalas.

Skolan står även för resekostnaden till och från din arbetsplats i form av busskort eller ersättning om max 18:50 kronor per mil. Ersättning räknas och utbetalas från bostaden om grundregeln 6 kilometer uppfylls.

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

Mat- och reseersättning vid arbetsplatsförlagt lärande (APL)


Nyanmälan eller ändring av kontouppgifter

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol