Meny

Meny

Sommarlovskort till skolungdomar

Regeringen har fattat beslut om att skolungdomar får fria resor med kollektivtrafiken under sommarlovet.

Så fort korten inkommit till förvaltningen delas de ut på skolorna.

Frågor och svar

Vem får ett sommarlovskort?

Alla skolungdomar som under vårterminen lämnar årskurserna 6–9 i grundskolan, grundsärskolan eller specialskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan. Kortet gäller även för elever i specialskolan som lämnar årskurs 10.

Vad kostar kortet?

Sommarlovskortet är kostnadsfritt.

När gäller kortet?

Sommarlovskortet gäller dygnet runt från 1 juni till 31 augusti 2018.

Var gäller kortet?

Sommarlovskortet gäller i hela regionen samt i Kungsbacka kommun. Kortet gäller inte i närtrafiken (exempelvis beställingsresor) eller som betalning vid färdtjänstresor. Läs mer om färdtjänstresor längre ner på sidan.

Hur får jag kortet?

Sommarlovskorten skickas till respektive skola som delar ut dem till sina elever. Du behöver alltså inte göra något för att få ditt kort. Om du går i skolan i Borås Stad men bor i en annan kommun ska du vända dig till din boendekommun och fråga vad som gäller för dig.

Vad ska jag göra när jag fått mitt kort?

Skriv ditt namn på baksidan av kortet. Sommarlovskortet är personligt och kan inte användas av någon annan. Registrera kortet på Mina sidor på Västtrafiks webblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så att du får ut ett ersättningskort om du skulle tappa ditt kort under lovet.

Vem kontaktar jag om jag får problem med mitt kort under giltighetsperioden?

Du kontaktar Västtrafiks butik vid resecentrum på Sven Eriksonsplatsen 10 i Borås, eller Västtrafiks kundstjänst på 0771-41 43 00.

Vad gör jag om jag har tappat mitt kort?

Om du har registrerat ditt sommarlovskort via vasttrafik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, kan du själv spärra ditt kort på Mina sidor. Då skickas ett ersättningskort. Behöver du hjälp kontaktar du Västtrafiks kundtjänst, 0771-41 43 00.

För elever med färdtjänsttillstånd i Borås Stad

Elever som har rätt till färdtjänst i årskurs 6-9 i grundskolan och årskurs 1-2 i gymnasiet åker gratis under perioden i Borås Stads färdtjänstområde.

Senast ändrad: 2018-06-04 13.05

Ändrad av:

Dela sidan: Sommarlovskort till skolungdomar

g q n C