Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Sommarskolkort för gymnasieelever

Du som vårterminen 2022 lämnar år 1 och 2 i gymnasieskolan eller år 1, 2 och 3 i gymnasiesärskolan och är folkbokförd i Borås Stad får ett sommarskolkort.

Med sommarskolkortet kan du åka kollektivtrafik under sommarlovet i hela Västra götalandsregionen och i Kungsbacka kommun utan kostnad.

Sommarskolkorten levereras till gymnasieelever vecka 24

Utskicken av sommarskolkorten från Västtrafik till gymnasieelever har försenats på grund av tekniska problem hos leverantören av korten. Västtrafik bekräftar nu att problemet är löst och att gymnasieeleverna kommer att få sitt sommarskolkort hemskickat under vecka 24.

Förlängd giltighetstid för läsårskorten

Västtrafik har förlängt giltighetstiden för läsårskorten till 30 juni. Om du inte har fått ditt somarskolkort ännu kan du alltså använda ditt läsårskort under tiden. Du kan använda ditt läsårskort i hela regionen, dygnet runt. När du visar kortet mot en kortläsare kommer kortet att visa rött utanför kortets ordinarie giltighetstider och zoner, men Västtrafiks förare är informerade om att elever som har ett lärsårskort för läsåret 21/22 får resa med detta kort fram till 30 juni.

Felaktig information i följebrevet från Västtrafik

I utskicket med sommarskolkortet finns ett följebrev från Västtrafik. Detta brev innehåller information om de vanliga skolkorten, inte om sommarskolkorten, trots att det är sommarskolkorten som ligger i kuvertet.

Detta är sommarskolkortet som du får med utskicket och som gäller 1 juni till 31 augusti 2022:

Busskort

Frågor och svar

Vem får ett sommarskolkort?

Alla skolungdomar som är folkbokförda i Borås Stad och som under vårterminen 2022 lämnar år 1 och 2 i gymnasieskolan eller år 1, 2 och 3 i gymnasiesärskolan får ett sommarskolkort.

Vad kostar kortet?

Sommarskolkortet är kostnadsfritt.

Var gäller kortet?

Sommarskolkortet gäller i hela regionen samt i Kungsbacka kommun. Kortet gäller inte i närtrafiken (exempelvis beställningsresor) eller som betalning vid färdtjänstresor. Läs mer om färdtjänstresor längre ner.

När gäller kortet?

Sommarskolkortet gäller dygnet runt från 1 juni till 31 augusti 2022. Kortet gäller inte på jullovet trots texten jullov/sommarlov på kortet.

Hur och när får jag kortet?

Du får ditt sommarskolskort hemskickat under vecka 24.

Vad gör jag om jag har tappat mitt kort?

Sommarskolkortet är en värdehandling så var noga med att hålla ordning på ditt kort. Kortet är personligt men det kan tyvärr inte registreras i Västtrafiks system för tappat kort. Borttappat kort ersätts inte.

Vem kontaktar jag om jag får problem med kortet?

Om kortet slutar fungera kontaktar du Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen via e-post elevresorgymnasiet@boras.se så hjälper vi dig att spärra det trasiga kortet och beställa ett nytt.

Ange kortnummer och elevens namn i mejlet.

Vem kontaktar jag om jag inte fått något sommarskolkort i brevlådan?

Västtrafik skickar ut korten med posten under vecka 24. Om du har frågor kan du kontakta Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen via e-post elevresorgymnasiet@boras.se.

För elever med färdtjänsttillstånd i Borås Stad

Om du som elev har rätt till färdtjänst ska du kontakta Tekniska förvaltningen på telefon 033-35 74 00 för att meddela att du istället för sommarskolkort vill nyttja möjligheten till sommarlovsfärdtjänst. Du som elev åker då utan kostnad under perioden 1 juni till 31 augusti inom Borås Stads färdtjänstområde.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Sommarskolkort för gymnasieelever

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender