Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Sommarskolkort för ungdomar

Eftersom Folkhälsomyndigheten nu lättat på restriktionerna om kollektivtrafik får du som under vårterminen 2021 lämnar år 1 och 2 i gymnasieskolan eller år 1, 2 och 3 i gymnasiesärskolan möjlighet till fri kollektivtrafik under delar av sommaren.

På uppdrag av Borås Stad kommer därför Västtrafik att skicka hem sommarskolkort till din folkbokföringsadress. Du kan räkna med att få ditt kort under vecka 28 eller i början av vecka 29.

Frågor och svar

Vem får ett sommarskolkort?

Alla skolungdomar som är folkbokförda i Borås Stad och som under vårterminen 2021 lämnar år 1 och 2 i gymnasieskolan eller år 1, 2 och 3 i gymnasiesärskolan får ett sommarskolkort.

När får jag mitt sommarskolkort?

Sommarskolkortet skickas hem till dig med posten. Du kan räkna med att få ditt kort under vecka 28 eller i början av vecka 29.

Vad kostar kortet?

Sommarskolkortet är kostnadsfritt.

Var gäller kortet?

Sommarskolkortet gäller i hela regionen samt i Kungsbacka kommun. Kortet gäller inte i närtrafiken (exempelvis beställningsresor) eller som betalning vid färdtjänstresor. Läs mer om färdtjänstresor längre ner.

Sommarskolkortet är personligt, men det kan tyvärr inte registreras i Västtrafiks system för skadat/tappat kort. Borttappat kort ersätts inte.

När gäller kortet?

Sommarskolkortet gäller dygnet runt till och med 31 augusti 2021.

Vad gör jag om jag har tappat mitt kort?

Sommarskolkortet är en värdehandling så var noga med att hålla ordning på ditt kort. Borttappat kort ersätts inte.

Vem kontaktar jag om jag får problem med kortet?

Om det är tekniska problem med ditt kort måste du kontrollera att ditt kort är aktiverat, detta gör du enklast på Västtrafiks kontor.

Om kortet slutar fungera kontakta Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen via mejl utbildning@boras.se så hjälper vi dig att spärra ditt kort och beställa ett nytt. Ange kortnummer och ditt namn i mailet.

Vem kontaktar jag om jag inte fått något sommarskolkort i brevlådan?

Korten skickas ut löpande med posten och det kan ta några dagar innan ditt kort kommer hem till dig.

Om ditt kort dröjer ber vi dig att kontakta Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen via mejl utbildning@boras.se så hjälper vi dig att spärra ditt förbokade kort och beställa ett nytt. Ange ditt namn i mailet.

För elever med färdtjänsttillstånd i Borås Stad

Om du har rätt till färdtjänst och tillhör dem som har rätt till sommarskolkort ska du kontakta Tekniska förvaltningen på telefon 033-35 74 00 för att meddela att du istället för sommarskolkort vill använda möjligheten till sommarlovsfärdtjänst. Du som elev åker då utan kostnad fram till och med 31 augusti 2021 inom Borås Stads färdtjänstområde.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Sommarskolkort för ungdomar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol