Meny

Meny

Ungdomar 16-20 år utan sysselsättning

Borås Stad har ett kommunalt aktivitetsansvar för ungdomar i åldern 16-20 år utan sysselsättning. Enligt skollagen (29 kap. 9 §)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är Borås Stad skyldig att ta reda på vilken sysselsättning ungdomar har som:

  • är 16-20 år
  • är folkbokförda i Borås stad
  • inte går i en grundskola eller gymmnasieskola
  • saknar en gymnasieexamen

Borås Stad ska erbjuda aktiviteter för denna målgrupp. I första hand ges stöd för att gå tillbaka till studier, men det finns även andra sysselsättningar som erbjuds inom kommunen bland annat genom Jobb Borås.

När en elev gör ett studieavbrott ska avbrottsblanketten (du hittar blanketten under Självservice längst ner på sidan) fyllas i. Elevens skola ansvarar för att skicka blanketten till:

Lotta Seger, studie- och yrkesvägledare
Björkängsgymnasiet
501 80 Borås

Chatt för 16-20 år utan sysselsättning

Chatten är till för dig som är mellan 16-20 år och inte går i skolan eller till dig som har kontakt med någon 16-20 åring som inte går i skolan. Vår förhoppning är att du som chattar kan berätta hur du har det och vad du gör när du inte går i skolan, vi vill också kunna se om vi kan ha något som hjälper dig vidare. Du som chattar får vara helt anonym om du vill och den du chattar med har tystnadsplikt.

Chatten hittar du längst ner till höger på denna sida.

Chattens öppettider

Måndag 14.00-16.00
Onsdag 14.00-16.00

Övrig tid kan du alltid skicka e-post till kaa@boras.se.

Detta kan vara bra att veta när du chattar med oss

Chatten tillhör Arbetslivsförvaltningen, Jobb Borås och vi som arbetar har sekretess. Det innebär att när du chattar med oss berättar vi inte för någon annan om det. Det finns situationer när vi måste bryta sektessen. Det kan exempelvis vara när vi misstänker att ett barn eller ungdom under 18 år far illa. Om du är i en nödsituation kan det innebära att vi kontaktar larmcentralen 112 och ger dem information. Om vi får information om grövre brott som kan ge mer än ett års fängelse kan vi göra en polisanmälan.

När chatten är avslutad sparas den en tid och därefter raderas den från chatten.

If you don't speak Swedish
The chat is connected to google translate and will be translated for you in real time.

l

Självservice

Avbrott från gymnasieskola


Senast ändrad: 2018-11-26 10.12

Ändrad av:

Dela sidan: Ungdomar 16-20 år utan sysselsättning

g q n C