Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Våra Möjligheters Dag

Våra Möjligheters Dag är ett samarbete mellan Sparbanken Sjuhärad, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Borås Stad. Våra Möjligheters Dag utgår från läroplanen för gymnasieskolan och syftet med dagen är att ge gymnasieelever i årskurs ett från Borås, Mark och Svenljunga en bra värdegrund att stå på under gymnasietiden och skapa förutsättningar för ungdomarna att bli goda medmänniskor som visar hänsyn och respekterar varandra.

Årets tema är mångfald, inkludering och tillhörighet

Våra Möjligheters Dag genomförs den 11 oktober på den egna skolan tillsammans med klassens lärare. Klassen jobbar med en workshop kring värdegrundsfrågor med utgångspunkt i moraliska dilemman samt lyssnar på en digital föreläsning av en samhällsaktuell föreläsare. Årets tema är mångfald, inkludering och tillhörighet. Workshopen är framtagen av Urban Björn, föreläsare och utbildare inom jämställdhet, mångfald och inkludering och årets föreläsare är Nadim Ghazale, föreläsare och samhällsdebattör.

Stipendium

Under vårterminen kan elever ansöka om ett stipendium och medarbetare kan bli nominerade till ett stipendium.

Elever

Under vårterminen i årskurs 1 kommer eleverna ha möjlighet att genomföra ett arbete som kan leda till ett stipendium. Detta arbete görs i klass eller grupp om minst 7 personer. Eleverna kan ha stöd av mentor eller undervisande lärare i processen, men det är eleverna som ska vara drivande i arbetet. Årets fokus är ”Hur motverkar vi segregation i vår stad/kommun eller område?”.

Eleverna kan påbörja arbetet den 11 oktober. Bidragen skickas in under perioden 10 februari – 10 mars 2023 via ett formulär på denna webbsida.

Medarbetare

Medarbetare kommer precis som tidigare år ha möjlighet att nominera en kollega, som främjat arbetet med värdegrund, för ett stipendium. Nytt för i år är att även eleverna kan nominera någon som arbetar på skolan och som stöttat dem i arbetet med värdegrundsfrågor.

Nomineringen är öppen 10 februari - 10 mars 2023 via ett formulär på denna webbsida.

Stipendieutdelning

Alla bidrag kommer att utvärderas av en jury och i maj hålls en ceremoni på Sparbanken Sjuhärad där stipendiaterna får presentera sina bidrag och motta ett stipendium.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Våra Möjligheters Dag

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender