Meny

Meny

Lärplattformen Ping Pong

I Borås Stad har vi en gemensam lärplattform för alla våra förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning - Lärplattformen Ping Pong.

Logga in i Ping Ponglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Vem har konton i Ping Pong?

All personal, alla elever och vårdnadshavare som har registrerat sig för ett konto i skolornas administrativa system Dexter har tillgång till Lärplattformen. Barnen i förskolan har däremot inte egna konton, utan får ett först när de börjar i förskoleklass.

För att kunna logga in i Ping Pong måste kontot vara aktivt, ett konto är aktivt när skolan valt att läsa in alla eller delar av sina elever i lärplattformen. En vårdnadshavares konto är endast aktivt om de har ett eller flera barn med aktiva konton i lärplattformen.

  • Hur får jag ett konto i Ping Pong om jag är vårdnadshavare?

För att få tillgång till skolornas Lärplattform Ping Pong som vårdnadshavare krävs det att du har ett konto i skolornas administrativa system Dexter. Ett Dexterkonto får du genom att gå till Dexters startsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Där väljer du länken "Ansök om konto". Följ instruktionerna och fyll i de begärda uppgifterna. Efter 3-4 dagar får du sedan inloggningsuppgifter med post till din folkbokföringsadress. Därefter loggar du in i Dexter och lägger in din e-postadress, detta görs under menyrubriken "Egna uppgifter".

Ett dygn senare kan du logga in i Ping Pong. På lärplattformens startsida klickar du på länken "Glömt lösenordet?" och följer instruktionerna. Några minuter senare får du inloggningsuppgifterna till Ping Pong till den e-postadress du angivit i Dexter. Du kan också logga in direkt i Ping Pong med ditt BankID, utan att gå via ”Glömt lösenordet?. Det är dock mycket viktigt att du anger din e-postadress för att möjliggöra annan kontakt mellan dig och t ex skolan.

  • Hur får jag tillgång till Ping Pong som elev?

Din skola (klassföreståndare/mentor/lärare) hjälper dig att få tillgång till Lärplattformen Ping Pong.

  • Jag har glömt mitt lösenord till Ping Pong.

Gå till Ping Pongs inloggningssidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, klicka på länken "Glömt lösenordet?" och följ instruktionerna.

  • Var kan jag vända mig om jag har frågor om Lärplattformen?

Personal: Vänd dig alltid till din lokala Ping Pong-administratör.

Elev/studerande: Kontakta alltid din klassföreståndare/mentor/lärare eller din skolas IT/data-support.

Vårdnadshavare: Om du har specifika frågor om innehållet i lärplattformen ska du ta kontakt med ditt barns pedagog/lärare. Du är förstås också alltid välkommen att vända dig till förskolans förskolechef eller skolans rektor med dina frågor.

  • Inloggning i Ping Pong

Användarnamnet i Ping Pong är ditt personnummer i formatet ÅÅMMDD-NNNN
(Undantag för Vuxenutbildningen där personal loggar in med sin signatur och eleverna med sitt personnummer i formatet ÅÅMMDDNNNN)

Som vårdnadshavare kan du även logga in med ditt BankID, klicka bara på BankID-ikonen och följ guiden.

  • Jag har problem att logga in i Ping Pong.

Får du upp meddelandet ”Avstängd från denna server” eller ”Ditt konto är inte aktivt” betyder det att du inte har något aktivt konto i vår lärplattform, se under ”Vem har konton i Ping Pong?”

Vänd dig i första hand alltid till din/dina barns skola och kan inte de hjälpa dig kan du skicka ett mail till support.pingpong@boras.se, uppge alltid ditt för- och efternamn, ditt personnummer (ÅÅMMDD), din registrerade e-postadress och felmeddelandet (gärna en skärmdump). Vi har ingen telefonsupport.

Ikon för appen Ping Pong

App för Lärplattformen Ping Pong

Lärplattformen har en app som heter Ping Pong Mobile. I appen finns ett antal specialanpassade funktioner, men du kommer även åt Lärplattformens vanliga gränssnitt. I appens funktion Notisflöde får du upp ett flöde med händelser som berör dig. Om du väljer att aktivera notiser för appen i din mobila enhet visas push-notiser när ny information läggs ut i Lärplattformen.

App Store
Google play

Senast ändrad: 2019-01-07 10.14

Ändrad av:

Dela sidan: Lärplattformen Ping Pong

g q n C