Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Lärplattformen Ping Pong

I Borås Stad har vi en gemensam lärplattform för alla våra förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning. Lärplattformen heter Ping Pong.

Logga in i Ping Pong Länk till annan webbplats.

Vem har konton i Ping Pong?

All personal, alla elever och vårdnadshavare som har registrerat sig för ett konto i skolornas administrativa system Dexter har tillgång till lärplattformen. Barnen i förskolan har däremot inte egna konton, utan får ett först när de börjar i förskoleklass.

För att kunna logga in i Ping Pong måste kontot vara aktivt. Ett konto är aktivt när skolan valt att läsa in alla eller delar av sina elever i lärplattformen. En vårdnadshavares konto är endast aktivt om de har ett eller flera barn med aktiva konton i lärplattformen.

Hur får jag ett konto i Ping Pong om jag är vårdnadshavare?

Som vårdnadshavare med barn i för- och grundskolan krävs det att du har ett konto i skolornas administrativa system Dexter. Ett Dexterkonto får du genom att gå till Dexters startsida. Där väljer du länken "Ansök om konto". Följ instruktionerna och fyll i de begärda uppgifterna. Du med barn i förskolan kan få ett felmeddelande om att du inte har några barn – ignorera detta och gå vidare. Efter 3-4 dagar får du sedan inloggningsuppgifter med post till din folkbokföringsadress. Därefter loggar du in i Dexter och lägger in din e-postadress, detta görs under menyrubriken "Egna uppgifter".

Ett dygn senare kan du sedan logga in i Ping Pong med ditt Bank-ID.

Skaffa konto i Dexter Länk till annan webbplats.

Gymnasieskolan har ett nytt elevregistersystem (från hösten 2019), IST Administration, där du som vårdnadshavare inte behöver ansöka om ett konto utan får ett automatiskt när ditt barn har ett aktivt konto.

Hur får jag tillgång till Ping Pong som elev?

Din skola (klassföreståndare/mentor/lärare) hjälper dig att få tillgång till lärplattformen Ping Pong.

Jag har glömt mitt lösenord till Ping Pong

Som elev eller pedagog loggar du in med samma uppgifter som till kommunens nätverk och använder de rutiner som finns om du glömt ditt lösenord.

Var kan jag vända mig om jag har frågor om lärplattformen?

Elev eller studerande

Kontakta alltid din klassföreståndare, mentor, lärare eller din skolas IT- och data-support.

Vårdnadshavare

Om du har specifika frågor om innehållet i lärplattformen ska du ta kontakt med ditt barns pedagog. Du är förstås också alltid välkommen att vända dig till förskolans förskolechef eller skolans rektor med dina frågor.

Personal

Vänd dig alltid till din lokala Ping Pong-administratör.

Inloggning i Ping Pong

Elever och pedagogisk personal loggar in med samma användarnamn i Ping Pong som till kommunens nät.

Som vårdnadshavare ska du logga in med ditt BankID, klicka bara på BankID-ikonen och följ guiden.

Viss administrativ personal och inbjudna använder sitt personnummer i formatet ÅÅMMDD-NNNN och väljer att logga in med alternativet ’Lokalt PING PONG-konto’.

Jag har problem att logga in i Ping Pong

Får du upp meddelandet ”Avstängd från denna server” eller ”Ditt konto är inte aktivt” betyder det att du inte har något aktivt konto i vår lärplattform.

Vänd dig i första hand alltid till din dina barns skola och kan de inte hjälpa dig kan du skicka ett mail till vår suppot. Uppge alltid ditt för- och efternamn, ditt personnummer med födelseår, månad och dag, din registrerade e-postadress och felmeddelandet (gärna en skärmdump). Vi har ingen telefonsupport.

E-post: support.pingpong@boras.se

Ikon för appen Ping Pong. Ikonen är orange med ett vågmönster av vita prickar.

App för lärplattformen Ping Pong

Lärplattformen har en app som heter Ping Pong Mobile. I appen finns ett antal specialanpassade funktioner, men du kommer även åt lärplattformens vanliga gränssnitt. I appens funktion Notisflöde får du upp ett flöde med händelser som berör dig. Om du väljer att aktivera notiser för appen i din mobila enhet visas push-notiser när ny information läggs ut i lärplattformen.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Lärplattformen Ping Pong

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol