Meny

Meny

Programmet för hotell, restaurang och bageri

Utbildningen är till för dig som vill arbeta med matlagning, bakning och livsmedel. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta med att ta hand om gäster på hotell och restaurang. Du ska tycka om att arbeta med service och trivas med att möta olika människor.

Det här lär du dig på programmet:

  • Laga mat i vårt eget restaurangkök
  • Baka bröd, bullar och tårtor i vårt bageri
  • Lägga upp och servera mat
  • Välja rätt råvaror och handla ekonomiskt
Person skär grönsaker

Utbildningen är fyraårig och innehåller mycket praktiskt arbete, både på skolan och på riktiga arbetsplatser. Under det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) får du prova på olika yrken, utveckla dina kunskaper och lära dig mer om arbetslivet.

Programmet för hotell, restaurang och bageri läser du på Bergslenagymnasiet.

Film från Skolverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ämnesöversikt

Gymnasiesärskolegemensamma ämnen

  • Svenska
  • Engelska
  • Matematik
  • Idrott och hälsa
  • Estetisk verksamhet
  • Samhällskunskap
  • Religionskunskap
  • Historia
  • Naturkunskap

Programgemensamma ämnen

  • Bageri- och konditorikunskap
  • Hotell
  • Livsmedel- och näringskunskap
  • Måltid- och branschkunskap
  • Service och bemötande 1

Programfördjupning

  • Handel
  • Frukost- och bufféservering 1
  • Mat och butik 1
  • Lokalvård 1
  • Bageri- och konditorikunskap
  • Matlagning 1
  • Matlagning 2
  • Servering

Individuellt val

  • Idrott och hälsa
  • Hem- och konsumentkunskap

Gymnasiesärskolearbete

Senast ändrad: 2017-09-05 07.40

Ändrad av:

Dela sidan: Programmet för hotell, restaurang och bageri

g q n C