Meny

Meny

Bibliotek

Välkommen till böckernas värld. Här finns böcker och datorer med internetuppkoppling. Vårt bibliotek är till för vuxenutbildningens elever och personal. Här kan Du låna böcker på svenska och engelska, läsa dagstidningar och tidskrifter. Du kan också få hjälp med att söka information till dina studieuppgifter.

I biblioteket kan du studera i lugn och ro, använda sökdatorer och lexikon på olika språk. Vuxenutbildningen i Borås har två bibliotek: på Fabriksgatan 12 och i Almåsgymnasiet.
Biblioteken är till för vuxenutbildningens elever och personal. Här kan du låna böcker, läsa tidningar och tidskrifter och få hjälp med att söka information till dina studieuppgifter och för egen förkovring.

Hittar du inte boken du söker kan vi hjälpa dig att fjärrlåna den från ett annat bibliotek. På våra bibliotek har du även möjlighet att låna dator. 

Bibliotekens lånekort

Du kan få ett lånekort som kan användas i båda våra bibiotek: på Fabriksgatan och i Almåsgymnasiet. Samma lånekort kan även användas på stadsbiblioteket men inte på högskolans bibliotek.

Biblioteket och studiehallarna

Du kan också använda bibliotekens studiehallar. Här finns lärare och bibliotekarie om du behöver handledning eller har frågor kring dina studieuppgifter.
Schema för lärarnas handledningstider finns i Ping Pong.

När du skriver ut

Tänk på att om du behöver göra utskrifter på Fabriksgatan så behöver du först spara ditt dokument på ett USB-minne, och det måste vara i PDF-format. Du sätter sedan in din USB-sticka i kopiatorn i biblioteket.
Det finns även möjlighet att göra utskrifter på Almåsgymnasiet.

Bokcafé och språkcafé på Fabriksgatan

Under terminen erbjuder vi både bokcafé och språkcafé. Information om datum hittar du på bibliotekets Ping Pongsida. Välkommen!

Sök i biblioteket

d

Information

Kurslitteratur


Studiehäftet


p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-02-18 10.56

Ändrad av:

Dela sidan: Bibliotek

g q n C

p

Kontakt