Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kompetensmäklare

En kompetensmäklare har täta kontakter med näringslivet för denne är länken mellan vår skola och arbetslivet.
Kompetensmäklaren är även vår kontakt med arbetsförmedlingen och branschorganisationer och gör ständigt kompetensinventeringen för att få veta vilka kompetenser som saknas inom Boråsregionen och hur vi som skola ska kunna möta framtidens behov.

En kompetensmäklares uppgift är att samla in arbetslivets tankar om dess framtida behov av kompetens. Med den kunskapen kan de tillsammans med våra utbildningssamordnare ta fram förslag till kommande utbildningar. Dessa utbildningar kan vara gymnasiekurser inom vuxenutbildningen och yrkeshögskoleutbildningar eller kompetenshöjade kurser och föreläsningar för näringsliv och organisationer.

Under 2020 utvecklar vi digitalt kompetensmäkleri som ska göra det ännu lättare att komma i kontkat med vår verksamhet för att ge input kring framtidens kompetensbehov.

Möt vår kompetensmäklare

Kompetensmäklare är ett nytt yrke som innebär att vara en länk mellan arbetslivet och skolvärlden. Genom kompetensmäklarna får vi inom skolan vet vilka kompetenser som efterfrågas av näringslivet och den offentliga sektorn så vi kan erbjuda rätt utbildningar på både gymnasial- och yrkeshögskolenivå
På så sätt bidrar kompetensmäklaren till tillväxt och utveckling.

Tillsammans står kommunerna inom Boråsregionens yrkesutbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som uppdragsgivare åt kompetensmäklarna.
Boråsregionen har en kompetensmäklare.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-09-09 08.02

Ändrad av:

Dela sidan: Kompetensmäklare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol