Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Lärcentrum

Lärcentrum är en plats där du kan studera på ett sätt som passar dig. Du ska även kunna möta andra studerande som läser samma kurser som dig. Här nedan ser du vad som gäller för lärcentrum.

Förutom här i Borås finns lärcentrum även på dessa orter:

Studiehjälp och studiehandledning

Tveka inte att prata med din handledare, kurator, lärare eller studievägledare för att få råd och stöd om du av olika skäl inte kan följa din kurs eller utbildning. De berättar vilken hjälp just du kan få.

Resursteamet finns för att du ska få extra stöd för att du bättre ska klara dina studier. På Borås vuxenutbildning finns ett team av specialpedagog och speciallärare som är utbildade för att kunna hjälpa dig hitta de verktyg du behöver för att klara dina studier.

Vill du veta mer om Borås stads resursteam kan du läsa mer om dem härlänk till annan webbplats.

Du får också tillgång till våra studiehallar i Borås och de lärare som finns där. Men då måste du först anmäla att du kommer.

Det stöd vi erbjuder just nu är

  • Studiehjälp och studiehandledning
  • Lån av dator och tillhörande program
  • Tentamen
  • Tele-bild
  • Studieplats

Lärcentrum är till för dig som bor i Boråsregionen (Sjuhärad). Vi tycker att du som bor här ska ha möjlighet att bo kvar på din hemort medan du studerar. Vårt stöd är både tekniska hjälpmedel och en social gemenskap. Därför erbjuder vi såväl lån av datorer och studier via telebild som en fysisk plats att besöka.

Tenta där du bor

Varje vuxenutbildning i Boråsregionen kommer att erbjuda dig möjlighet att göra dina tentor hos dem, även om din kurs eller utbildning ges i en annan kommun.

Du som läser en distansutbildning/kurs någonstans i Sverige kommer även att ha möjlighet att göra dina tentor hos oss.

Telebild när skola är långt borta

Flera av våra utbildningar kan du studera via telebild (videokonferens). Det är en teknik som gör det möjligt att i direktsändning se och höra en föreläsare samtidigt som denna kan se och höra dig. Det går alltså bra att räcka upp handen i Svenljunga och så svarar föreläsaren direkt i Herrljunga.

Lån av dator/program

På flera av våra lärcentrum kan du låna en dator (hör efter vad som gäller på ditt lärcentrum).

I Borås, Ulricehamn och Vårgårda får du tillgång till alla program i Google Suite, såsom Formulär, Dokument, Kalkylark, Presentationer, Kalender, Gmail, Drive.

Du kan också få tillgång till en del hjälpprogram och webbprogram där du kan få en text uppläst. Det finns även Chromebook som du kan låna över dagen i skolan. Du får inte låna hem någon dator efter skoltid.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-06-23 11.50

Ändrad av:

Dela sidan: Lärcentrum

g q n C

p

Kontakt