Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Lärcentrum

Lärcentrum i Borås är till för dig som studerar på distans eller som av andra orsaker behöver en anpassad studiemiljö. Här får du tillgång till studiehjälp och studiehandledning. Du kan låna en dator eller annan teknisk utrustning och du kan till och med göra dina tentor här.

Lärcentrum Borås är inte bara en lokal utan en integrerad del av verksamheten i Borås vuxenutbildning. Det gör att du har tillgång till våra lokaler, bibliotek, studiehallar.

Någon som säger hej

Vårt lärcentrum är en plats där du kan studera på ett sätt som passar dig. Du ska även kunna ha möten tillsammans med andra studerande som läser samma kurser som dig. Känn dig välkommen hos oss.

Lärcentrat i Borås är till för dig som bor i Boråsregionen (Sjuhärad) och läser allt från SFI och grundläggande vuxenutbildning till gymnasiala eller eftergymnasiala kurser och utbildningar.) Vi tycker att du som bor här ska ha möjlighet att bo kvar på din hemort medan du studerar. Därför samarbetar vi åtta kommuner i vår region. Vårt stöd är både tekniska hjälpmedel och en social gemenskap. Därför erbjuder vi såväl lån av datorer och studier via telebild som en fysisk plats att besöka.

Det stöd vi erbjuder just nu är:

  • Studiehjälp/Studiehandledning
  • Lån av dator/program
  • Tenta

Det kan vara svårt att veta hur man ska nå sin utbildning. Börja därför med att prata med en studie- och vägledare. Tillsammans hittar ni den väg framåt som passar dig bäst.

Studie- och yrkesvägledare hittar du här.

Studiehjälp/Studiehandledning

Tveka inte att prata med din handledare, kurator, lärare eller studievägledare för att få råd och stöd om du av olika skäl inte kan följa din kurs eller utbildning. De berättar vilken hjälp just du kan få.
Resursteamet finns för att du ska få extra stöd för att du bättre ska klara dina studier. Vuxenutbildningens team av specialpedagog och speciallärare är utbildade för att kunna hjälpa dig hitta de verktyg du behöver för att klara dina kurser.

Vill du veta mer om vårt resursteam kan du läsa mer om dem här.

Du får också tillgång till våra studiehallar och de lärare som finns där. Men då måste du först anmäla att du kommer.

Anmäl dig direkt till Nicole Toro Fuentes.

Lån av dator/program

Här på Lärcentrum kan du låna en dator. Vi erbjuder tillgång till alla program i Google Suite, såsom Formulär, Dokument, Kalkylark, Presentationer, Kalender, Gmail, Drive.
Du kan också få tillgång till en del hjälpprogram och webbprogram där du kan få en text uppläst.

Det finns Chromebook som du kan låna över dagen i skolan. Du får inte låna hem någon dator efter skoltid.

Tenta

Varje vuxenutbildning i Boråsregionen kommer att erbjuda dig möjlighet att göra dina tentor hos dem, även om din kurs eller utbildning ges i en annan kommun.

Du som läser en distansutbildning någonstans i Sverige kommer även att ha möjlighet att göra dina tentor hos oss.

Telebild

Flera av våra utbildningar kan du studera via telebild (videokonferens). Det är en teknik som gör det möjligt att i direktsändning se och höra en föreläsare samtidigt som denna kan se och höra dig. Det går alltså bra att räcka upp handen i Svenljunga och så svarar föreläsaren direkt i Herrljunga.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-08-22 10.13

Ändrad av:

Dela sidan: Lärcentrum

g q n C

p

Kontakt