Meny

Meny

Kompetensmäklare

Våra kompetensmäklare har täta kontakter med näringslivet. Tillsammans med våra utbildningsledare, lokala företag, arbetsförmedlingen och branschorganisationer gör de ständigt kompetensinventeringen för att få veta vilka kompetenser som saknas inom Boråsregionen.

Kompetensmäklarnas uppgift är att samla in näringslivets tankar om framtida behov av kompetens. Med den kunskapen kan de tillsammans med våra utbildningssamordnare ta fram förslag till kommande utbildningar.

Dessa utbildningar kan vara gymnasiekurser inom vuxenutbildningen och yrkeshögskoleutbildningar eller kompetenshöjade kurser och föreläsningar för näringsliv och organisationer.

Möt våra kompetensmäklare

Kompetensmäklare är ett nytt yrke som innebär att vara en länk mellan arbetslivet och skolvärlden. Genom kompetensmäklarna får vi inom skolan vet vilka kompetenser som efterfrågas av näringslivet och den offentliga sektorn så vi kan erbjuda rätt utbildningar på både gymnasial- och yrkeshögskolenivå
På så sätt bidrar kompetensmäklaren till tillväxt och utveckling.

Tillsammans står kommunerna inom Boråsregionens yrkesutbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som uppdragsgivare åt kompetensmäklarna.
Boråsregionen har tre kompetensmäklare. Verksamheten inom parantes är deras huvudsakliga arbetsområde.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-05-22 13.40

Ändrad av:

Dela sidan: Kompetensmäklare

g q n C

p

Kontakt