Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kompetensmäklare

En kompetensmäklare har täta kontakter med näringslivet för denne är länken mellan vår skola och arbetslivet.
Kompetensmäklaren är även vår kontakt med arbetsförmedlingen och branschorganisationer och gör ständigt kompetensinventeringen för att få veta vilka kompetenser som saknas inom Boråsregionen och hur vi som skola ska kunna möta framtidens behov.

En kompetensmäklares uppgift är att samla in arbetslivets tankar om dess framtida behov av kompetens. Med den kunskapen kan de tillsammans med våra utbildningssamordnare ta fram förslag till kommande utbildningar. Dessa utbildningar kan vara gymnasiekurser inom vuxenutbildningen och yrkeshögskoleutbildningar eller kompetenshöjade kurser och föreläsningar för näringsliv och organisationer.

Kompetensmäklarnas arbete kan beskrivas som ett möte mellan skola och arbetsliv. Här fångas komptensbehoven upp. Därefter analysera vuxenutbildningen behovet för att se om det kan skapas en utbildning på gymnasial eller eftergymnasial nivå här i Boråsregionen. Om vuxenutbildningen ser att det är finns underlag och behov för en eller flera klasser kan utbildningen förberedas vilket inom något år ger arbetsmarknaden den kompetens som eftersöks. Och sedan börjar arbetet om igen, som bilden här visar.

Grafisk bild i form av en spiral som visar hur kompetensmäklarna arbetar.

Möt vår kompetensmäklare

Under 2021 utvecklar vi digitalt kompetensmäkleri som ska göra det ännu lättare att komma i kontkat med vår verksamhet för att ge input kring framtidens kompetensbehov.

Kompetensmäklare är ett nytt yrke som innebär att vara en länk mellan arbetslivet och skolvärlden. Genom kompetensmäklarna får vi inom skolan vet vilka kompetenser som efterfrågas av näringslivet och den offentliga sektorn så vi kan erbjuda rätt utbildningar på både gymnasial- och yrkeshögskolenivå
På så sätt bidrar kompetensmäklaren till tillväxt och utveckling.

Tillsammans står kommunerna inom Boråsregionens yrkesutbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som uppdragsgivare åt kompetensmäklarna.
Boråsregionen har en kompetensmäklare.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kompetensmäklare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender