Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Kobra

Kobra-projektet pågick mellan 2015 och 2018.

Ny teknik och nya konsumtionsmönster gör att arbetslivet förändras. Allt färre arbetar inom industrin. Istället växer tjänstesektorn. För att skolan ska kunna anpassa sina utbildningar måste den veta vilka kompetenser som behövs i framtiden. Därför är Vuxenutbildningarna i Boråsregionen med i Projekt Kobra. 

2015 skapades Kobra som är ett samarbete mellan kommunerna i Västsverige, Midtjylland och södra Norge. Tillsammans kan de kompetensmäklarna i regionerna analysera vilka behov som finns idag och vilka som väntas finnas de kommande tio tjugo åren.

Utvalda branscher

Fokus ligger på några utvalda branscher, främst besöksnäringen och tillverkningsindustrin. Kobra ska ge utbildningar hjälper näringslivet att stärka sin kompetens inom utvalda områden. Utbidlningarna kan vara i form av korta kurser, föreläsningar eller workshop. Dessa erbjuds företag och organisationer i alla medverkande kommuner oavsett om de finns i Sverige, Danmark eller Norge.

En sidoeffekt är att Vuxenutbildningarna och yrkeshögskolorna även får veta vilka spetskompetenser som behövs och tillsammans med näringslivet kan ta fram nya utbildningar.

Kobra ger även föreläsningar till de medverkande kommunerna och regionerna.

Läs mer om Kobra på deras hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kobra

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol