Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

WVC

Vill du göra din praktik (APL eller LIA) utomlands? Då är det WVC, Westum vocational consortium (fd Erasmus+) som du ska ha koll på.

WVC gör det möjligt för dig att göra delar av din praktik utomlands, det vill säga inom EU och ytterligare några länder såsom Island och Norge.

Westums yrkesutbildningskonsortium

Projektet ger elever på yrkesvux och studerande på yrkeshögskolan möjlighet till praktik i företag eller en utbildningsanordnare och personal inom lärcenter/ vuxenutbildning kan jobbskugga i ett europeiskt land, som deltar i programmet.

Projektet Westums yrkesutbildningskonsortium pågår mellan september 2019 och augusti 2022. Westum koordinerar och administrerar projektet, som har 222 beviljade mobiliteter. Konsortiet består av 15 partnerorganisationer från Västra Götalandsregionen och Halland och har 15 mottagande organisationer i elva länder.

Westums yrkesutbildningskonsortium är det största svenskkoordinerade konsortiet inom utbildningssektorn, som har fått finansiering tredje gången i följd.

Projektets budget är omkring 3,5 miljoner kronor där regionen är huvudfinaniär och medfinansieras av Erasmus+, som är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, ungdom och idrott. Endast en del av budgeten berör Borås(regionens) vuxenutbildning.

Här kan du se en film https://youtu.be/jHuOwse3B8A Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: WVC

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol