Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Bibliotek och kurslitteratur

På biblioteket kan du låna böcker, läsa tidningar eller använda dator. Du kan också få hjälp med att söka information till dina studieuppgifter. Vårt bibliotek är till för vuxenutbildningens elever och personal.

Nytt bibliotekssystem

Just nu händer det mycket hos biblioteken i Borås Stad. Vi har en ny webbplats, knallebiblioteken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som är gemensamt för alla bibliotek i Boråsregionen.

Detta behöver du göra

Om du redan har ett lånekort hos biblioteken i Borås behöver du inte skaffa ett nytt fysiskt lånekort. Då kan du logga med ditt personnummer och pinkod (samma som du hade tidigare) och signera det nya avtalet med Bank-ID.
Om du vill fjärrlåna eller använda Bibblix behöver du ett nytt fysiskt lånekort.

Glöm inte att fylla i din e-post. Det är via denna som du har all kontakt med biblioteket och det är via den du får besked om dina lån. Vår SMS-tjänst är finns inte längre kvar.

Begagnade kursböcker

Vill du köpa/sälja begagnad kurslitteratur kan du bli medlem i vår Facebook-grupp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hus och person

Öppettider och besöksadress

Under sommaren har vi begränsade öppettider

 

Vecka 27

  • Mån-Ons 8-16
  • Tors-Fre 8-13

Veckorna 28-31

Stängt

Vecka 32

  • Mån Stängt
  • Tis-Fre 8-13

 

Besöksadress: Fabriksgatan 12, Borås

Telefon: 033-35 58 04
E-post: vux.bibliotek@boras.se


En bibliotekarie i vuxenutbildningens bibliotek

I biblioteket kan du studera i lugn och ro eller använda lexikon på olika språk. Vuxenutbildningens bibliotek hittar du på Fabriksgatan 12.

Hittar du inte boken du söker kan vi hjälpa dig att låna den från ett annat bibliotek.

Tänk på. Bara du som är född år 2004 eller senare och som dessutom studerar på heltid får låna läroböcker (kurslitteratur) på gymnasial nivå.

När du kopierar

Du måste ha ett konto till nätverket BS. Du loggar in med ditt användarnamn och lösenord. Om du behöver ett nytt lösenord kan du få hjälp i receptionen.

Sök i biblioteket


Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bibliotek och kurslitteratur

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender