Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Lärcentrum

Lärcentrum är en plats där du kan studera på ett sätt som passar dig. Du kan möta andra studerande och få stöd under dina studier på distans. Här nedan ser du vilka tjänster som ingår i lärcentrum i Boråsregionen.

 • Fler digitala klassrum (telebild)
 • Ökat elevstöd i form av kurator, specialpedagog, IT-stöd och medspråkare
 • Teknisk utrustning (datorer, webbkameror, ljudpuckar mm.)
 • Digital vägledning

Förutom här i Borås finns lärcerum även på dessa orter:

Studeranden från Borås yrkeshögskola

Studeranden från Borås yrkeshögskola

Detta kan vi erbjuda i Borås

 • Tentamen
 • Tele-bild (videokonferens)
 • Lån av dator och tillhörande program
 • Studiehjälp och studiehandledning
 • Studieplats
 • Bibliotek
 • Café

Lärcentrum är till för dig som bor i Boråsregionen (Sjuhärad). Vi tycker att du som bor här ska ha möjlighet att bo kvar på din hemort medan du studerar. Vårt stöd kan vara både tekniska hjälpmedel och en social gemenskap. Därför erbjuder vi såväl lån av datorer och studier via telebild som en fysisk plats att studera på.

Gör din tenta här i Borås

Varje vuxenutbildning i Boråsregionen kan erbjuda dig möjlighet att skriva din tentamen på hemmaplan, även om din kurs eller utbildning ges från en annan ort.

Studerar du en distansutbildning på yrkeshögskola eller högskola/universitet kan du självklart också skriva dina tentor hos oss.

Är du folkbokförd i Borås kommun är det kostnadsfritt att skriva tentamen i Borås, är du däremot folkbokförd i en annan kommun tar vi ut en avgift på 500 kr som skall betalas på plats (med kort).

Ta kontakt med administrationen för att boka in tentamen
E-post: ingela.johansson@boras.se
Telefon: 0734-32 72 01

Telebild när skola är långt borta

Flera av våra utbildningar kan du studera via telebild (videokonferens). Det är en teknik som gör det möjligt att i direktsändning se och höra en föreläsare samtidigt som denna kan se och höra dig. Det går alltså bra att räcka upp handen i Borås så svarar föreläsaren direkt ifrån Herrljunga, Karlstad eller Lidköping.

Lån av dator/program

På flera av våra lärcentrum kan du låna en dator (hör efter vad som gäller på ditt lärcentrum).

I Borås, Ulricehamn och Vårgårda får du tillgång till alla program i Google Suite, såsom Formulär, Dokument, Kalkylark, Presentationer, Kalender, Gmail, Drive.

Du kan också få tillgång till en del hjälpprogram och webbprogram där du kan få en text uppläst. Det finns även Chromebook som du kan låna över dagen i skolan. Du får inte låna hem någon dator efter skoltid.

Elev som sitter vid skolbänk

Studiehjälp och studiehandledning

Om du redan studerar på vuxenutbildningen, tveka inte att prata med din handledare, kurator, lärare eller studievägledare för att få råd och stöd om du av olika skäl inte kan följa din kurs eller utbildning. De berättar vilken hjälp just du kan få.

Resursteamet finns för att du ska få extra stöd för att du bättre ska klara dina studier. På Borås vuxenutbildning finns ett team av specialpedagog och speciallärare som är utbildade för att kunna hjälpa dig hitta de verktyg du behöver för att klara dina studier.

Vill du veta mer om Borås stads resursteam kan du läsa mer om dem här Länk till annan webbplats..

Du får också tillgång till våra studiehallar i Borås och de lärare som finns där. Men då måste du först anmäla att du kommer.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Lärcentrum

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender