Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Stöd och hjälp i dina studier

Behöver du extra stöd och hjälp med dina studier?
I vårt lärcentrum kan du få hjälp av våra skolassistenter med skoluppgifter. Vissa tider kan du även få språk -och digital stöd. Här kan du även sitta och studera på egen hand. Lärcentrum finns bredvid biblioteket.

Behöver du stöd från ämneslärare så finns de på plats under vissa tider. Vi kallar det för vår studiehall. Studiehallar finns både på Bryggaregatan (för vård-utbildningar) och på Fabriksgatan (för övriga teoretiska kurser).

Hus och person

Öppettider och besöksadress

Lärcentrum


 • Måndag: 13.00 – 16.00
 • Tisdag: 9.30 – 12.30
 • Onsdag: 13.00 – 16.00
 • Torsdag: 9.30 – 12.30
 • Fredag: Stängt

Studiehall

 • Svenska
 • Matematik
 • Engelska

Vårt lärcentrum

Lärcentrum är en plats där du kan studera på ett sätt som passar dig. Du kan möta andra studerande och få stöd under dina studier på distans. Vårt stöd kan vara både tekniska hjälpmedel och en mötesplats för studier. Komvux erbjuder lån av datorer, studier via telebild och en fysisk plats att studera på.

Detta kan vi erbjuda i Borås

 • Lån av dator och tillhörande program
  Du får tillgång till alla program i Google Suite, såsom Formulär, Dokument, Kalkylark, Presentationer, Kalender, Gmail och Drive.
  Det finns även Chromebooks som du kan låna över dagen när du är i skolan.
 • Studiehjälp och studiehandledning
 • Studieplats
 • Bibliotek

En del av BRvux

Vårt lärcentrum är en del av Boråsregionens vuxenutbildning. Därför finns lärcentrum även på dessa orter i Boråsregionen:

Elev som sitter vid skolbänk

Vårt resursteam

Om du redan studerar på Komvux kan du alltid prata med din lärare, mentor, studievägledare eller resursteamet för att få råd och stöd.

Resursteamet finns för att du ska få extra stöd för att du bättre ska klara dina studier. Komvux team består av kurator, specialpedagog, speciallärare och språkstödjare.

Vill du veta mer om Borås stads resursteam läs mer här Länk till annan webbplats..

Vi finns för att hjälpa dig

Tveka inte att prata med din handledare, kurator, lärare eller studievägledare för att få råd och stöd om du av olika skäl inte kan följa kursen enligt planeringen. De berättar vilken hjälp just du kan få.
Din lärare kan också ta initiativ till ett samtal under kursen om du inte klarar att studera enligt din planering. Samtalet ska hjälpa dig att tillsammans med din lärare ta fram en plan för hur du ska ta igen missade moment.

Om du ändå får svårt att följa planeringen bör du kontakta resursteamet för att prata om dina möjligheter att fullfölja kursen.

Väggmönstret som finns vid entrén till lärcentrum

Vår kurator

På Komvux finns en kurator som är till för dig som vill prata med någon. Du kan få hjälp, stöd och råd med olika problem som du kan möta i skolan, hemma eller på din fritid. Du kan kontakta kurator för ett samtal om din studiesituation eller om det är något annat som påverkar dina studier.

Exempel på stöd kan vara studiemotiverande samtal, stöd i kontakten med vård, information om stöd hos andra samhällsaktörer eller annat som ger dig verktyg att hantera din livssituation under studietiden.

Om du har en funktionsnedsättning som påverkar dina studier kan du tillsammans med kurator göra upp en handlingsplan för att öka dina möjligheter till ett bra resultat med dina studier.

Kurator har tystnadsplikt

En kurator har tystnadsplikt vilket betyder att allt du berättar stannar mellan dig och kuratorn, om ni inte kommer överens om något annat. Kuratorn kan också hjälpa till med att förmedla kontakt med andra som kan hjälpa dig.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Stöd och hjälp i dina studier

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender