Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

3D Clo - Modedesign och Mönsterkonstruktion Grundkurs

Stärk din roll med uppdaterad kompetens

Vi har skapat en kurs som riktar sig till dig som är yrkesverksam och vill säkra din ställning på arbetsmarknaden. Kursen ges på distans och går därför att kombinera med arbete.

Vi på Yrkeshögskolan i Borås tror på det livslånga lärandet. Vi lever i en föränderlig värld där vi måste utvecklas i takt med vårt hållbarhetsarbete och digitaliserade samhälle. Att kompetensutvecklas inom ditt eget branschområde är därför viktigare än någonsin.

Sök till 3D Clo
Bild på 3D modell

Sök till utbildningen

Ansökningsperiod

2023-01-17—2023-03-06

När

Kursen startar onsdag 8 mars 2023 och slutar 12 april 2023.

Antal timmar

Totalt 36 timmar, 6 veckor och 6 utbildningstillfällen.

Pris

4.900 kr. Kursen är momsbefriad.

I ditt antagningsbesked finner du alla uppgifter och du betalar in först när du blivit antagen. Anmälningsavgiften är 2.000 kr och måste betalas inom 5 dagar från ditt antagningsbesked. Resterande avgift ska betalas in senast 2 veckor innan kursstart.

Anmälan är bindande.

Antal platser

25 st

Kursmaterial

Utbildningsmaterial ingår

Kursintyg

80% närvaro samt utförda uppgifter samt godkänd examinationsuppgift krävs för att få ett kursintyg efter avslutad kurs.

Innan kursstart får du detaljerad information om saker du behöver veta inför kursstart.

Upplägg

Vi kommer erbjuda föreläsningar en dag i veckan digitalt med inspelning så att du kan följa föreläsningen vid egen dator eller se inspelad föreläsning på annan tid då det lämpar sig bättre.

Mellan föreläsningarna följer du studierna på en lärplattform där förinspelat material, inlämningsuppgifter och allt annat finns som behövs för att på ett pedagogiskt sätt kunna följa kursplanen.

Du kommer att få tillgång till programmet Clo 3D under hela kursen för att kunna arbeta helt fritt hemifrån när det passar dig.
Utbildningskonsult finns tillgänglig live på förutbestämd tid via länk för handledning och uppföljning av studierna, inlämningsuppgifter samt examinationsuppgiften.

Syfte och mål

Kursen kommer ge dig de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att självständigt kunna arbeta med grundläggande design och konstruktion i Clo 3D.

Genom att lära dig Clo 3D kommer du förändra ditt sätt att arbeta till mer hållbart och kreativt och Clo 3D ger dig möjlighet att utveckla designprocessen i allt från enkla till mer avancerade modeller. Du kan genom att ändra i ett 2D mönster, justera färg, textur och material få en omedelbar simulering av slutresultatet. Genom att arbeta med avatarer i olika storlekar kan du direkt förbättra passform.

Kursen ger dig kompetens att ersätta fysiska prover, provdockor och levande provmodeller med 3D bilder och därigenom kunna arbeta och kommunicera på ett mer effektivt och hållbart sätt.

Målet är att du efter avslutad kurs ska ha nödvändiga grundkunskaper för att direkt börja arbeta i Clo 3D. Efter avslutad kurs ska du kunna visualisera enklare mönster i 3D.

Innehåll

  • Navigering - layout, funktioner
  • Avatarer - justera mått och utseende
  • Skapande av mönster - import av dxf.-filer, skapa mönster i 2D och 3D
  • Detaljarbete - förbättra utseendet på plaggen
  • Presentationsfunktioner - skapa snygga och realistiska bilder
  • Tyger och print - justera utseende och egenskaper

Vad krävs för att gå kursen?

  • Minst 1 års yrkeserfarenhet från arbete som mönsterkonstruktör/ modedesigner

eller

  • Eftergymnasial examen i konfektionssömnad, mönsterkonstruktion eller modedesign. Tex examen från Yrkeshögskoleutbildningen Garment technical designer eller examen från högskoleutbildning till Modedesigner, Designtekniker eller motsvarande.

Din ansökan måste vara komplett för att vi ska behandla den. Glöm därför inte att skicka med:

  • Tjänstgöringsintyg om minst ett års relevant yrkeserfarenhet enligt ovan

och/eller

  • Examensbevis från relevant Yrkeshögskoleutbildning/Högskola

Du använder din egen dator. Vår utbildningskonsult använder sig av PC.

Antagning/Urval

Vi tillämpar löpande antagning. Om antalet behöriga överskrider antalet utbildningsplatser gäller först till kvarn. Vi tillämpar reservantagning vid utebliven betalning.

Utbildningskonceptets helhet och effekt

Arbetslivets representanter har tillsammans med Yrkeshögskolan i Borås identifierat tillträdeskraven och kompetenskraven för en kurs som bygger vidare på de kunskaper dagens mönterkonstruktörer och modedesigners/produktutvecklare inom konfektionsbranschen har. För att kunna tillgodogöra sig de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta med sömnad och konstruktion virtuellt behövs en förståelse för sömnad och konstruktion manuellt.

Inställd kurs eller ändrade tider

Om vi tvingas ställa in en kurs före kursstart har du alltid rätt att återfå kursavgiften som du har betalt. Detsamma gäller om vi tvingas ändra tidpunkterna för kurstillfällena på ett sätt som medför att du inte kan delta på kursen.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: 3D Clo - Modedesign och Mönsterkonstruktion Grundkurs

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender